Aftrap bijzondere metamorfose Nabershof Emmen

EMMEN – Afgelopen vrijdag vond de aftrap plaats van de nieuwe aanbouw van de Nabershof aan het Noordeind in Emmen waarin het museum van zal worden gevestigd. ‘t Volk van Grada, De Hondsrug UNESCO Global Geopark en ruim honderd genodigden waren getuige van een bijzonder moment, die werd ingeleid door enkele sprekers waaronder Johan Stuulen, voorzitter van ’t Volk van Grada, Cathrien Posthumus en manager van De Hondsrug UNESCO Global Geopark:


“Al heel lang wilden we meer aandacht voor het verhaal van de boeren en de esdorpen op de Hondsrug. Ik ben blij dat we nu deze grote stap zetten.” De Nabershof, met de oudste boerderij van Emmen (1681), wordt de komende maanden ontwikkeld tot expeditiepoort van De Hondsrug UNESCO Global Geopark. Er komt een compleet nieuw museum: een prachtige ruimte voor een expositie over het thema Boeren op de Hondsrug. Verder worden het huidige Theehuis en de Museumboerderij gerenoveerd en opnieuw ingericht. Alles bedoeld om het verhaal van de boeren in het Hondsruggebied zichtbaar te maken, vanaf de prehistorie tot nu.

Volk van Grada-voorzitter Johan Stuulen: “Het nieuwe museum biedt ons enorme kansen om de continuïteit te borgen. Een mooie uitdaging en motivatie!” Het bijzondere cultuurlandschap was voor UNESCO een van de redenen om de Hondsrug de status Global Geopark te geven. Dit project is mogelijk gemaakt door LEADER Zuid-Oost Drenthe, Prins Bernhard Cultuurfonds, Zabawas, Stichting Poppen. De vereniging heeft Museumboerderij De Nabershof, het Theehuis, de Theaterschuur en straks het nieuwe museum in eigendom en beheer. UNESCO Global Geoparken onderscheiden zich door hun bijzondere geologische, archeologische en cultuurhistorische waarde. In totaal zijn er in de wereld 147, verspreid over 41 landen. De Hondsrug is het enige in Nederland.


Burgemeester van Oosterhout had de eer om met een grote kraan de bak zak voor de aanvulling van de fundering te mogen storten. (foto Bennie Wolbers)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda