Filosofisch feestje voor Voedselbank

EMMEN - Filosoof Jan Marten studeerde Wijsbegeerte en Informatica in Leiden. Na een carrière als ICT-manager in de optie- en aandelenhandel zoekt hij nadrukkelijk zijn oude liefde de wijsbegeerte weer op. Hij is een veel gevraagd denker op diverse podia in Nederland, publiceerde in gezaghebbende tijdschriften en is ook actief bij verschillende media in ons land.

''Arjan M.

Aanstaande woensdag 22 februari is Jan Marten Visser te gast in Filosofiecafé Emmen. Hij behandelt dan onder meer de zienswijze van de Joodse filosoof Emanuel Levinas die pittige kritiek formuleert op de westerse filosofische traditie waarin aandacht voor onze verhouding tot de ander lijkt te ontbreken. Competitie en strijd vormen steeds vaker een kloof tussen winnaars en losers. Geen wonder dat dat laatste woord inmiddels een regelmatig terugkerend scheldwoord is. Niet alleen Levinas worstelt met dit gegeven. Ook de tweede gast van dit jaar in het filosofisch café stelt zich de vraag waar deze scheiding der geesten zijn wortels vindt.

Van ICT naar oude liefde
Filosofiecafé Emmen is trots deze markante wijsgeer op woensdag 22 februari te mogen begroeten in Loods 13. De kaartverkoop is al gestart en de populariteit van Visser is zichtbaar in de run op de beschikbare tickets. Zijn optreden heeft niet alleen een feestelijk tintje voor het Filosofiecafé, ook de regionale Voedselbank juicht zijn komst toe: Jan Marten Visser schenkt zijn onkostenvergoeding volledig aan deze instelling!

Tickets
De lezing van Jan Marten Vissen in Loods 13 (Rensenpark Emmen) begint woensdag om 19.30 uur, maar de deuren van het café gaan al om 19.00 open. De entreekaartjes kosten € 10,00 (inclusief consumptie) en net als bij andere evenementen in het Filosofiecafé is er na voldoende gelegenheid met elkaar na te praten over de lezing. Kaartjes reserveren gaat via de website van het Filosofiecafé Emmen. Daar kunt u ook terecht voor de agenda, contact, foto's en verdere activiteiten.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda