Haringhappen voor buitenlandse dansers

ODOORN - Ze lieten zich de haringen uitstekend smaken, de buitenlandse gasten die deze dagen in Odoorn zijn voor het SIVO-festival. Donderdagochtend werden de twaalf buitenlandse dansgroepen ontvangen door de gemeente Borger-Odoorn en traditioneel was er tijdens de bijeenkomst het “haringhappen”.


Hoewel er een enkele maal vreemd naar de typisch Nederlandse lekkernij werd gekeken, waren de meeste buitenlandse gasten wel bereid om te “proeven”, waarna de meeste het niet bij één hap of haring lieten. Bijzonder was dat één van de dansers van Bolivia op zijn beurt burgemeester Jan Seton een echte pittige groene peper aangeboden, waarna de eerste burger zich niet liet kennen en daar een hap van nam.


Later op de donderdag waren dansers en danseressen actief tijdens de zogenoemde SIVOlympics, een programma waarbij de buitenlandse gasten het in diverse spelen tegen elkaar opnamen. Daarbij waren ze actief met zaklopen, skilopen en diverse behendigheidsspelen. Dit spelonderdeel is traditioneel één van de activiteiten die dansgroepen tijdens het festival onderling doen, om de band te verstevigen. In het opgemaakte totaalklassement prijkte aan het eind van de SIVOlympics de dansgroep uit Servië bovenaan.

Ook was er traditioneel het Bal der Naties, een soort gezamenlijke disco, waar alle dansers en danseressen zich op muziek konden uitleven.

Donderdagavond kwamen de groepen op de diverse podia in actie. Waar tijdens de openingsdag, woensdag, alleen maar in de galatent werd gedanst vanwege de doorlopende regenbuien, werden donderdag de twee buitenpodia ook gebruikt. De belangstelling deze donderdag was uitstekend te noemen. Normaal is de openingsavond al een topper, maar door de slechte weersomstandigheden kwamen gisteravond toch iets minder mensen dan normaal naar het festivalterrein. Toch waren er nog vele honderden bezoekers aanwezig. Donderdagavond was het minstens zo druk en de belangstelling voor zowel de buitenpodia als voor de galatent was bijzonder groot.

Het bijprogramma, dat bestond uit diverse workshops, kon donderdagavond ook op normale wijze uitgevoerd worden. De organisatie van het SIVO-festival, dat nog tot en met zondagmiddag duurt, is blij dat de weersomstandigheden donderdag goed waren en dat de vooruitzichten alleen maar beter worden. De komende dagen zijn er opnieuw dansrondes, maar zaterdag en zondag worden ook veel andere buitenactiviteiten gehouden.


Het haringhappen in het gemeentehuis van de gemeente Borger-Odoorn


De spelletjes tijdens de SIVOlympics


Optreden van Zuid Korea op één van de buitenpodia

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda