Mexicaanse maskers maken indruk

ODOORN - Een paar duizend mensen kwamen vrijdagavond af op het SIVO-dansfestival in Odoorn en dat zorgde, na de natte start afgelopen woensdag, voor een sfeervol, gezellig en zeker druk bevolkt festivalterrein. De toeschouwers maakten bepaald geen overbodige reis, want de optredens dansgroepen zorgden voor veel spektakel en vertier.

Vooral de voorstellingen in de grote galatent, waarin een soort theater is gebouwd, mochten over belangstelling niet klagen. Zowel op donderdagavond als het begin van de vrijdagavond was de tent op nagenoeg alle plekken bezet. Maar ook de buiten-optredens mochten zich verheugen in een grote belangstelling van het publiek.

Veel indruk maakte de Mexicaanse groep Compania Mexicana et Folkloriques Tifermasc die met prachtige indrukwekkende maskers bijzondere dansen op de planken zette. Het publiek reageerde erg enthousiast op het optreden.


Naast dans kent SIVO ook vele nevenactiviteiten, bijvoorbeeld workshops. Bij de dansworkshops was erg veel belangstelling voor het dansen met de Roemeense groep Student’s Folk Group Romanasul. De dansers en danseressen van die groep namen alle tijd om met bezoekers van het SIVO-festival een aantal dansen uit te voeren. Daarbij ging het om dansen in paren, maar ook werd aan het slot van de werkshop met bezoekers een enorme kring gevormd. Die kring van dansers bracht enkele specifiek Roemeense dansen op het grote festivalterrein ten uitvoer, tot enthousiasme van de kijkers. Ook de groep Compañia Artistica Danzar uit Columbia mocht zich verheugen in een grote belangstelling bij de dansworkshops.


Ook andere workshops kregen veel belangstelling, zoals het schrijven van de eigen naam in het Russisch of Zuid Koreaans, of een mogelijkheid mee te doen met het maken van Aboriginal art. Tevens was er een mogelijkheid om kleding van versiering te voorzien. Zaterdag en zondag kunnen bezoekers die van een lekkernij houden zich tegoed doen aan heerlijke hapjes uit de verschillende landen. Onder de naam Meet & Eat kunnen bezoekers op het workshopplein terecht voor een Internationale proeverij met traditionele hapjes uit de landen die dit jaar in Odoorn te gast zijn. Er worden tafels geplaatst waar de buitenlandse groepen hun zelf bereide gerechten/hapjes neer kunnen zetten en waarvan de bezoekers kunnen proeven.

Toeschouwers die willen deelnemen aan deze unieke ‘Meet & Eat’ kopen voor twee muntjes, ter plaatse, een zogenaamde ‘wereld-smakenkaart’. Zij krijgen dan een bordje, servet en bestek en kunnen al smikkelend en smullend langs de verschillende landen lopen. Het dansprogramma begint zaterdag om 14.00 uur, maar het terrein is al open vanaf 11.00 uur. Er is het gehele weekend een grote variatie aan activiteiten. Naast de Meet & Eat is er een markt met artikelen uit landen die in Odoorn te gast zijn, workshops dans, workshops muziek, traditionele ambachten, kinderactiviteiten en op zaterdagavond een groot optreden van het SIVO-Wereldorkest.

Muzikanten uit alle aanwezige landen gaan gezamenlijk het podium op om zaterdagavond een optreden te verzorgen in een groot orkest. Dat staat onder leiding van dirigent Arjan Verhart uit Tweede Exloërmond. Dit bijzondere orkest zal zaterdagavond aan het eind van de galavoorstellingen een aantal bekende nummers ten gehore brengen uit verschillende hoeken van de wereld, die bij iedereen bekend zijn. Het 31e Wereld Dans en Muziekfestival SIVO wordt zondag afgesloten. Ook die dag is het terrein al om 11.00 uur open. Aan het eind van de zondagmiddag volgt een groots slotdefilé op het festival met alle dansgroepen in hun prachtige kledij.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda