13.000 BEZOEKERS OP DE NKC CAMPER EXPERIENCE Grootste camperplek van Nederland

ZANDVOORT - Afgelopen weekend trok de NKC Camper Experience 13.332 bezoekers naar het circuit van Zandvoort. 'Veel meer dan verwacht, gezien de weersverwachtingen', aldus Stan Stolwerk, directeur NKC, Europa's grootste camperclub. Tijdens het overwegend zonnige evenement werd ook een record gevestigd: in het weekend van 23 en 24 april veranderde het circuit van Zandvoort in de grootste camperplek van Nederland.

Bijna 3.000 kampeerauto-bezitters bivakkeerden tijdens het evenement met hun camper op het raceasfalt. Daardoor was er op het ruim vier kilometer lange circuit bijna geen lege plek meer te vinden. Ook de boulevard stond vol campers - een unicum omdat Zandvoort niet over een camperplek beschikt. Tijdens de opening van de NKC Camper Experience meldde de wethouder Gerard Kuipers van Zandvoort daar verandering in te gaan brengen: hij wil 30 camperplekken installeren aan de boulevard om de economie en het toerisme van de populaire badplaats aan te jagen. De wethouder onderschreef de populariteit van de camper: op 1 april stonden er 97.407 campers geregistreerd, terwijl dat er eind 2006 circa 50.000 waren - een verdubbeling in 10 jaar.

Kennismaken
Die populariteit werd nog eens bevestigd door de drukbezochte Camper Experience boordevol proefritten, demonstraties, amusement, workshops en culinaire uitspattingen. Bezoekers konden zelf kennismaken met het 'camperen' door middel van proefritten in de nieuwste modellen, een mini-clinic Grip&Slip en 4x4-rijden op het duinparcours. Daarnaast waren er workshops met tips over het gebruik van de camper, het rijden van mooie routes in Europa en over veiligheidsaspecten zoals belading, onderhoud en gasgebruik.

Europa ontdekken
De grote belangstelling voor kampeerauto’s is vooral toe te wijzen aan de interesse van oudere doelgroepen die na hun pensionering de vrijheid opzoeken. De hypotheek is afgelost, er is een aardig centje gespaard, de kinderen zijn het huis uit en de zeeën van tijd worden gevuld met korte uitstapjes in eigen land en grote ontdekkingstochten door heel Europa. Daarnaast zijn er steeds meer jonge gezinnen die de camper ontdekken als ideaal vakantiemiddel.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda