Historische legervoertuigen themadag Smalspoor Erica

ERICA â

Deze club heeft als doelstelling het erfgoed van historische legervoertuigen met een leeftijd van meer dan 25 jaar oud te bewaren. Alle militaire voertuigen zijn wel allemaal persoonlijk eigendom van de leden. Een aantal keren per jaar bezoeken ze meetings als deze en zijn er dan een heel weekend met de hele familie op uit om hun hobby te delen met belangstellenden. Zo ook Gert Meulenkamp uit Ommen die met het virus werd besmet toen hij in 2000 ergens een oude jeep zag staan. Het leek hem ook wel wat om daar mee rond te toeren. Al snel werd er een Necap jeep op de kop gekocht.

Na een grondige restauratie ging en gaat de familie Meulenkamp er vaak mee op stap. Ook zijn zwager Gerrit Kleinjan was snel verkocht aan deze hobby. Toen ook buurman Herman Ekkel een paar keer met Gert was mee geweest is die ook al in het bezit van een Jeep uit 1958. De families trekken nu gemiddeld toch wel drie, vier keer per jaar gezamenlijk op van meeting naar meeting. Ook vicevoorzitter Lou Spijker(57) uit Diepenveen is in de zomerperiode regelmatig met de club op pad. Spijker reed al lange tijd in het weekend in zijn eentje toertjes met een gewone wegmotor.

Toen hij in aanraking kwam met een militaire bijeenkomst vond hij dit toch wel een mooie gelegenheid om ook de hele familie van zijn hobby te laten genieten. Dat deze beslissing toch wel gevolgen bleek in de laatste jaren wel. Nadat er eerst een jeep werd aangekocht en volledig gerestaureerd werd volgden er al snel meer voertuigen. Op dit moment bezit hij naast de jeep ook een DAF 126 en een DAF 126 omgebouwde ziekenwagen.

(foto Bennie Wolbers)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda