Nationale Burendag feest vrijdag 23 september!

EMMEN - Beste bewoners en leerlingen van t’ Twiespan, Op vrijdag 23 september wordt de nationale burendag gehouden. Een dag waarop mensen gezellig samen komen om de betrokkenheid in de buurt met elkaar te vergroten.

In samenwerking met de Huurdersfederatie hebben wij voor deze dag een leuk plan gemaakt met als thema:
“Wij zijn zo fris als een hoentje”. Het leuke van dit feest is dat wij jong en oud graag samen willen brengen en daarom dit festijn samen met groep 5 van ’t Twiespan gaan vieren.

DE ACTIVITEIT:
Samen met de leerlingen van ’t Twiespan willen wij deze middag de tuin van de Statenhoek gaan opfleuren door 3 hele grote kippen met elkaar te beschilderen en deze kippen later in de gezamenlijke tuin te plaatsen. Op deze manier kan iedereen genieten van jullie zelfgemaakte “ kunstwerken”, ook de vele fietsers die voorbij komen.

DE KLEURWEDSTRIJD
Om alvast in de stemming te komen, willen wij jullie het volgende vragen. Bijgesloten bevindt zich een kleurplaat van een kip. Wij willen jullie vragen om deze kip zo mooi en creatief mogelijk in te kleuren (zie voorbeelden hierboven). De bewoners van de Statenhoek mogen hun kleurplaat in postbus 181 deponeren. Op maandag 19 september zullen de 3 mooiste kleurplaten zullen door een jury (bestaande uit bewoners van de Statenhoek en leerlingen) worden uitgekozen. Deze kleurplaten zullen als voorbeeld/inspiratie worden gebruikt voor de echte kippen die tijdens burendag worden beschilderd.

HET PROGRAMMA VAN VRIJDAG 23 SEPTEMBER:
12.00 uur: Aanvang, broodjes knakworst eten met de leerlingen van groep 5
12.30 uur: Start schilderen van de 3 kippen in groepjes van 4 personen per kip (2 leerlingen en 1 of 2 bewoners per kip)
15.15/15.30 uur: Einde van het kippenfestijn

Tussendoor zullen er voor jong en oud lekkere hapjes en drankjes klaarstaan.
Daarnaast staan er voor de leerlingen oude Hollandse spelletjes op het grasveld of bij minder goed weer binnen klaar. Uiteraard zijn ouders/verzorgers en opa’s en oma’s van harte uitgenodigd om een graantje mee te pikken deze middag en een kijkje te komen nemen!! kip op ware grootte (hoogte 1.55 meter) Wij hopen op een goede opkomst en een gezellige middag voor jong en

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda