WETHOUDER OTTER GEEFT STARTSEIN VOOR ‘DROGE VOETEN’ IN WEITEVEEN

WEITEVEEN - Op dinsdag 18 oktober start Wethouder Jisse Otter van de Gemeente Emmen de aanleg van een afwateringsleiding aan de Oostzijde van het dorp Weiteveen. Hij doet dit door de plaatsing van een betonnen afwateringselement. Deze afwatering moet ervoor zorgen dat de bewoners aan de rand van het dorp minder last hebben van grond- en regenwater. De drainage wordt aangelegd op verzoek van de bewoners zelf.

Bewoners hebben vorig jaar tijdens een speciale Bewonersavond aangegeven liever een drain dan een sloot te willen. Vooral in verband met de veiligheid van de kinderen. Deze drain wordt aangelegd aan de achterkant van de Heidestraat, de Kornhoenlaan en de Veltmanlaan in Weiteveen. Tussen de dorpsrand en het Gemeentebosje. Speciaal daarvoor is een stuk van het bos vrijgemaakt van bomen.

Buffer Weiteveen
De werkzaamheden vormen een onderdeel van de aanleg van de Buffer Weiteveen. Die waterbuffer moet ervoor zorgen dan de waterstand in het natuurgebied Bargerveen stabieler wordt. En dat daardoor natuurontwikkeling weer een kans krijgt. Maar tegelijkertijd worden er maatregelen getroffen om de waterstand in het dorp Weiteveen beter onder controle te krijgen. Of, met andere woorden, droge voeten voor het dorp.

Schaapskooi
De werkzaamheden in Weiteveen zijn in de loop van vorige maand begonnen. Deze zullen een ingrijpend effect hebben op het dorp. Niet alleen komt er een nieuwe stuk natuurgebied bij, er wordt ook een nieuwe Schaapskooi gebouwd. Inclusief een Bezoekers- en Informatiecentrum. Daarnaast komen er nieuwe toegangswegen, bruggen en fiets- en wandelpaden.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda