SIVO-festival verhuist (deels) naar Emmen en op de kalender

ODOORN - Met een korter festival rond Pinksteren en een gedeeltelijke verhuizing naar Emmen ziet het bestuur van het Wereld Muziek- en Dansfestival SIVO in Odoorn voldoende aanknopingspunten om de komende periode verder te praten over een doorstart van het SIVO-festival in 2017


Inmiddels zijn alle ontvangen reacties en suggesties besproken. Naast veel hartverwarmende mails kwamen er vooral de laatste tijd nog enkele bruikbare ideeën binnen. Uit alle reacties bleek dat het SIVO gedachtegoed nog steeds levensvatbaar is. Vanuit de eigen vrijwilligersgroep zijn verschillende initiatieven gestart. Een aantal, vaak jonge mensen met een echt SIVO-hart, heeft aangegeven de kar organisatorisch mede te willen gaan trekken. Daarbij gesteund door een deel van de huidige ervaren bestuursleden.

Daarnaast is er het initiatief van Jannet Westebring uit Emmen die in haar jeugdjaren in Odoorn opgroeide met het SIVO-festival. Tegenwoordig is ze als muziekliefhebber en als vrijwilliger bij muzikantenvereniging ‘Unplug and play’ druk doende met het organiseren en ondersteunen van allerlei evenementen in en om Emmen. Op 18 september was ze mede verantwoordelijk voor de succesvol verlopen stadsbarbecue in de oude Emmer dierentuin. Het evenement met honderdveertig standhouders, tientallen artiesten, goochelaars en ballonkunstenaars in de oude dierentuin trok duizenden bezoekers. Ook zij denkt dat het SIVO-festival in een nieuwe opzet zeker kansen heeft en heeft daarnaast aangeboden aan de doorstart haar steentje te willen bijdragen.

Belangrijkste uitgangspunten in de nieuwe plannen:
- het festival houdt als thuisbasis Odoorn, maar voorstellingen vinden voor een belangrijk deel ook in Emmen plaats.
- verplaatsen van het hele evenement van week 31 naar Pinksteren
- geen week, maar maximaal vier dagen
- financieel niet afhankelijk van betalende bezoekers
- brede (financiële) steun vanuit provincie Drenthe en gemeente Borger-Odoorn en Emmen
- SIVO-festival in 2017 moet haalbaar zijn
- nieuw plan moet duurzaam en voor meerdere jaren zijn

Het hele plan staat of valt natuurlijk met daadwerkelijke steun van overheden en de beschikbaarheid van voldoende vrijwilligers, niet alleen tijdens het festival, maar het hele jaar door. Het SIVO-bestuur hoopt op zeer korte termij het licht definitief op groen te kunnen zetten.

Voor een nadere toelichting kunt u contact opnemen met: SIVO-voorzitter René Wiggers, 06 – 537 388 51 of Jannet Westebring, 06 – 263 415 26 Zie ook: www.sivofestival.nl



Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda