Schutrups Wandeldag en Dogwalk krijgt steeds meer uitstraling

EXLOO - Het tweedaagse wandelevenement in Exloo, in het eerste weekeinde van februari, krijgt steeds meer uitstraling. Veel wandelaars hebben dit weekeinde al voor jaren in hun agenda vastgezet.


Geen wonder ook, want de Schutrups Wandeldag op zondag en de Jumper Schutrups Dogwalk op zaterdag voldoen al jaren in een behoefte.Niet alleen de sportieve wandelaar komt graag naar Exloo, ook de gezelligheidswandelaar weet de weg naar het dorp te vinden. Jan Schutrups telde het afgelopen weekeinde dan ook weer ruim meer dan 3000 wandelaars, gelijk verdeeld over beide dagen. Op zaterdag liepen ook ruim duizend honden mee tijdens de Jumper Schutrups Dogwalk. Het was weer een prettige chaos. Blaffende honden en roepende baasjes, maar vooral plezier.

"Het weer werkte helemaal mee", zegt Schutrups. "Zaterdag liepen de wandelaars met hun honden in een lekker zonnetje. Zondag was het bewolkt, maar geen wind. Geweldig wandelweer dus." Opvallend veel deelnemers kozen dit keer voor de langste afstanden van 25 en 15 kilometer. Schutrups: "Veel wandelaars gaven aan in training te zijn voor de Vierdaagse van Nijmegen. Zij kozen bewust voor de langste afstanden over niet gebaande paden". Al die deelnemers kwamen overigens niet alleen voor de wandelingen over 25, 15, 10 en 5 kilometer. Ook het programma rondom op beide dagen viel weer in de smaak. Op de pauzeplek, halverwege, zorgde een troubadour voor muzikaal vermaak en de kleine wandelaars en hun ouders konden er broodjes bakken in open vuurtjes. De plaatselijke voetbalvereniging HOC presenteerde bij de finish verse erwtensoep en roggebrood met spek. In de tent stond de band Betstay de vermoeide wandelaars te vermaken.

Die wandelaars kwamen voornamelijk uit Groningen en Drenthe, maar ook zag de Stichting Schutrups steeds meer aanmeldingen uit de rest van Nederland. Sommigen liepen zelfs twee dagen mee. Met en zonder hond. De eerste inschrijvingen voor volgend jaar zijn alweer binnen. Volgend jaar gaat Schutrups Exloo voor een ludieke twintigste editie. Schutrups zoekt hiervoor deelnemers die van af het begin meewandelen. Jan Schutrups kennende gaat dit heel speciaal worden.Foto's zijn te zien op www.schutrups.nl.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda