Maarten van der Graaff, Nicolette Leenstra en Marita Mathijsen in Amen

AMEN - Vrijdag 9 februari is Maarten van der Graaff te gast in De Literaire Hemel. Na twee bekroonde dichtbundels debuteert hij als romanschrijver met ‘Wortels en engelen’, een eigentijdse zoektocht naar de betekenis van geloof. Het kreeg zeer lovende recensies.

Nicolette Leenstra wordt geïnterviewd over haar onlangs gepresenteerde bundel ‘De reis van de zeevaarder’. Het is een monument voor een verloren geliefde, een relaas over geluk en afscheid. Marita Mathijsen schreef met ‘Een bezielde schavuit’ het fascinerende levensverhaal van Jacob van Lennep (1802-1868), dat tegelijk een biografie is van een tijdperk. Annette Timmer en Albert Haar gaan met deze schrijvers in gesprek over hun werk.

Maarten van der Graaff groeide op in een gereformeerd gezin op Goeree-Overflakkee. Hij studeerde aan de Universiteit Utrecht religiewetenschappen. In zijn debuutroman ‘Wormen en engelen’ onderzoekt hij wat religie nog kan betekenen in een seculier land. In De Groene Amsterdammer stond: “Maarten van der Graaff is een schrijver die op de buitenwereld gericht is, onderwerpen als feminisme, witheid en antiracisme mengt met gedachten over geloof en spiritualiteit. ‘Wormen en engelen’ wordt zo een roman waarin nieuwsgierigheid, empathie en onderzoek het glansrijk winnen van vastgeroeste standaardverhalen.”

Nicolette Leenstra uit Assen is dichter, docent creatief schrijven en musicus. In 2010 verscheen
haar bundel ‘Steenbreek’. ‘De reis van Sint Brandaan’, een episch gedicht uit de middeleeuwen over een Ierse abt, zette haar op het juiste spoor voor een reeks gedichten over het missen van iemand,
het verlangen naar Ierland en het zoeken naar het onmogelijke.

Marita Mathijsen is emeritus hoogleraar Moderne Nederlandse Letterkunde. Na talrijke publicaties over de negentiende eeuw presenteert ze nu de imposante biografie van Jacob van Lennep, sleutelfiguur uit deze eeuw. Hij was schrijver van onder meer de historische avonturenroman over Ferdinand Huyck, maar daarnaast actief op vele terreinen. Iemand die de moed had zijn eigen weg te volgen in een door conventies bepaalde tijd.


De Literaire Hemel, vrijdag 9 februari 2018 in café De Amer in Amen
Aanvang: 20.30 uur
Toegang: € 15,00

www.literairehemel.nl

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda