Stichting Tipisch Barger Oosterveld organiseert Feest 4 Daagse Barger Oosterveld

BARGER OOSTERVELD- Onlangs werd in Barger Oosterveld weer de jaarlijkse stratenvolleybal en zorgde net als in voorgaande jaren weer voor een sociale binding bij de bevolking van Barger Oosterveld. Sport, spel en veel plezier met elkaar. Op de vraag hoe deze Feest 4 Daagse Barger Oosterveld tot stand is gekomen begint voorzitter Jeroen Suelmann te lachen.


,,Dat is een lang verhaal die je denk ik niet in de krant kwijtraakt, maar om het kort het houden. Het is allemaal begonnen tijdens het afsluitende barbeque van het stratenvolleybaltoernooi in het dorp. Daar ontstond het idee om weer eens een groot feest voor jong en oud in het dorp te organiseren in de geest van het eeuwfeest in 2010 alweer 13 jaar geleden. Er werd contact gezocht met allerlei instanties in het dorp, want als er hier een idee wordt geboren wordt ook alles in het werk gesteld om het te realiseren”.

Onder aanvoering van Jeroen Suelmann en zijn achterbuurman Arjan de Groote werden daarna strategisch bestuursleden gezocht om de verschillende taken goed in te kunnen vullen. Suelmann: ,, Wij hebben contact gezocht met de toneelvereniging Barger Oosterveld die toevallig haar 100-jarige jubileum wel wilde vieren, maar dat net als wij ook niet alleen konden doen. Samen werden plannen gesmeed en daarbij werden ook Plaatselijk Belang, de hoofdsponsors Die Twee en Hydrowear, de horeca, Gerard Cramer voor het feestterrein en de Stichting 125 jaar Barger Oosterveld en plaatselijke middenstand bij betrokken. Als wij hier is organiseren is het wel van 0 tot 100 voor iedereen van groot tot klein.”

Deze uniek samenwerking tussen een aantal plaatselijke instanties heeft uiteindelijk geleid tot een Feest 4 Daagse met een prachtig programma.

Op donderdag 24 mei gaat het feest van start met een optreden van conferencier Peer, bekend van Drenthe plat. In samenwerking met de Brede School is er in de s’ middags een programma voor de schoolgaande jeugd geprogrammeerd>


Op de eerste dag wordt afgesloten met de eerste toneeluitvoering van de jubilerende toneelvereniging Barger Oosterveld met afsluitend een after party. Dit jaar wordt het door Henk Olijve geschreven stuk "Koekje van Hijgen Deeg" opgevoerd. Het is een klucht in drie bedrijven in drie bedrijven met ontwikkelingen in een koekjesfabriek waar veel mis gaat.

De regie is in handen van Henk Olijve die ook een rol in het stuk vervult. De grimmeuses Yvonne Drent en Miranda van der Akeboom zorgen voor de smink van de spelers en speelster. Lisette Zwart is Soufleuse en assistent regiseur. Toegangskaarten voor de toneeluitvoering op donderdagavond zijn nog verkrijgbaar bij Zalencentrum Melody, Warenhuis Lubbers en snackbaar The Corner in Klazienaveen.


Op bovenstaande foto's werd vandaag nog keihard gewerkt door de leden van de toneelvereniging om het decor voor de toneeluitvoering zo goed en mooi mogelijk op te zetten.


Vrijdag 25 mei staat in het teken van de tweede uitvoering van de jubilerende toneelvereniging die overigens twee keer zoveel kaarten heeft kunnen verkopen als in voorgaande jaren. Overdag is er een grote Oosterveldse markt rondom de feesttent met alles er op en aan. S’middags is er een knock out show, een ren je rot spel en er zijn ook weer activiteiten voor de kinderen.

Zaterdag 26 mei gaat vanaf 19.00 uur het dak er af in de grote feesttent aan de St Gerardusstraat met de bands BÖKKERS, Gimme Shelter en Dj Ron Buurman die op deze avond ook als spreekstalmeester zal fungeren.

Op zondag 27 mei, de vierde en afsluitende dag begint in de feesttent met Frúshoppen met live muziek van Orkest Plus. De Feest 4 Daagse zal s’middags worden afgesloten met een grote dorpsbarbecue met een open muzikale sessie door een aantal lokale bands en artiesten zoals o.a. 2Bizzy, Easterfeld en Isa Zwart.


Het organisatiecomité met v.l.n.r. Jeroen Suelmann(voorzitter), Thon Visser, Arjan de Groote, Mellanie Wieringa, Lizette Zwart en Thijs Broersen heeft het voorwerk geklaard nu nog de uitvoering. (foto Bennie Wolbers)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda