Komend weekend in teken van carnaval

EMMEN - Het komende weekend barst in de regio weer het carnaval los in Emmer Compascuum, Zwartemeer, Weiteveen, Barger Compascuum en Barger Oosterveld. Zoals elk jaar is er een groot sociaal programma bij elke vereniging op het gebied van bejaarden, zieken en kinderen. Een hoogtepunt waaraan alle gelederen in het dorp mee kunnen doen is de traditionele optocht.


Ook dit jaar is dat het geval en dat begint al op vrijdagavond vanaf 18.30 uur met de spectaculaire verlichte optocht in Emmer Compascuum van de cv Kainbongels.

Op zaterdagmorgen vertrekt om 10.00 uur de optocht van de Dördouwers in Weiteveen. Vandaar kan men richting Zwartemeer waar rond 14.00 uur het startsein wordt gegeven van de optocht van de cv De Veentrappers in Zwartemeer. Tegelijkertijd is een paar kilometer verderop ook de start van de optocht van ’t Stiekelzwien. De zondag staat in het teken van de plaatselijke en regionale optocht van de CV De Zeskante Steen in Barger Oosterveld op het programma vanaf 14.00 uur. Wie dan nog niet genoeg heeft gezien kam om maandagmiddag nog weer naar Barger Compascuum voor de traditionele Rosenmontag optocht met ook weer deelname van zusterverenigingen uit de regio.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda