Bierfestival geeft bijzonder rondje: minimagezinnen worden getrakteerd op Wildlandsabonnement

Emmen - Een goede reden om je glas op te heffen: het bijzondere goede doel van het Emmer Bierfestival voor dit jaar. Het organiserende Tafelronde 125 Zuidoost-Drenthe geeft in september maar liefst tien speciale â??gezinsabonnementenâ?? voor Wildlands cadeau aan minimagezinnen uit de gemeente Emmen. Sinds 2017 is het Bierfestival in Emmen een vaste prik geworden voor liefhebbers van speciaal en regionaal gebrouwen schuimend gerstenat. De meesten houden er het derde weekend in september speciaal voor vrij.


Ook dit jaar verandert de Grote Kerk op vrijdag 20 en zaterdag 21 september in een grote biertempel, waar de smaakpapillen weer naar de kermis mogen. De opbrengst van het festijn gaat traditiegetrouw naar een goed doel. Bij de voorgaande edities mochten de Wensstichting Drenthe en Villa Joep rekenen op een vette cheque, voor dit jaar had de organisatie iets anders in gedachten.

Stichting Leergeld Emmen
Volgens Tafelrondevoorzitter Marcel de Boer gaat het om tien jaarabonnementen. “Een van onze commissieleden schoof dit idee naar voren.” Iedereen was gelijk aan boord, vult bestuurslid Thijs Boersma aan. “Het spreekt als goed doel niet alleen ons aan, maar ook de bezoekers van het festival vanwege het lokale karakter van deze actie.” Voor deze actie slaat het festival de handen ineen met Stichting Leergeld Emmen. De Boer: “Zij schrijven de gezinnen de komende maanden aan. In september wordt via een loting door notaris Fokke de Vries de abonnementen vergeven.”

Risico
Het Bierfestival neemt daarbij wel een beetje risico. Want het valt nu nog niet te zeggen of de opbrengst genoeg is om de aanschaf te dekken. De Boer: “Je praat al gauw over een bedrag van enkele duizenden euro’s. Maar mochten we tekortschieten, dan leggen we zelf het restant bij.” Boersma heeft er wel vertrouwen in, gezien de opkomst bij de vorige edities: “Voor hetzelfde geld halen we meer op, waardoor we juist nog meer families blij kunnen maken.”

Ander vaatje tappen
De voorbereiding voor het bierfestijn zelf zijn inmiddels al in volle gang. Zeven brouwers geven weer acte de présence, met dit jaar twee nieuwe toevoegingen: brouwerijen Avereest uit Dedemsvaart en Bogdike uit Veendam. Daarnaast zijn usual suspects De Veteraan, Noarder Dragten, Bax Bier, Grutte Pier en De Gulzige Gans weer van de partij. “Een mooie dekking van brouwers uit Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel”, oordeelt Boersma tevreden. Het noordelijke karakter van de biertjes en de intieme beslotenheid van de Grote Kerk als locatie, zijn volgens de twee redenen waarom het evenement zo goed aanslaat. Boersma: “Af en toe moet er wel even een nieuw merk aan de line-up worden toegevoegd, dat houdt het fris.” De Boer: "Vandaar de twee nieuwe toevoegingen. Voor onze bezoekers houden we het leuk door ook eens uit een ander vaatje te trappen.”

Het festival is wel iets ingekort: het diner op de donderdagavond is geschrapt. Het was moeilijk om voor die avond voldoende publiek aan te trekken. De proeverijen zijn als vanouds weer op de vrijdagavond, zaterdagmiddag en zaterdagavond. In totaal zijn er 750 kaartjes beschikbaar. Zie ook www.bierfestivalemmen.nl.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda