Regenboogfestival Emmen krijgt vervolg

EMMEN - Het Regenboogfestival, dat zaterdag voor de eerste keer in Emmen werd gehouden, moet een jaarlijks terugkerend evenement worden volgens Wesly Struik, mede-organisator. ,,Het festival is goed verlopen in een sfeer van liefde en respect. Wij hebben één keer een negatief geluid gehoord en kregen nog een anoniem appje. Het wordt helaas nog niet overal als normaal gezien".


De organistoren, die voor dit festival de stichting Cocoloco hebben gesticht van dit Regenboogfestival, wilden vooral aandacht te vragen voor lhbt+-ers (homoseksuelen, biseksuelen, lesbienners, transgenders en andere niet-hetero’s).


Tijdens deze eerste editie stonden waren er op het Marktplein activiteiten opgezet om de bezoekers te vermaken. Kinderen konden zich mede door het mooie weer op het water vermaken met opblaasflamingo, men kon met een VR-bril de sm-wereld induiken of dansen in een stille disco. Tijdens het avondprogramma stonden er op het grote podium op het Raadhuisplein optredens op het programma van Raffaëla, Berget Lewis en de dansgroep Trinxx. De belangstelling over de gehele dag gaf de organisatie voldoende redenen om het Regenboogfestival een vervolg te geven en de komende jaren nog verder uit te bouwen, met nog meer activiteiten en shows.


Het Regenboogfestival werd officieel geopend in de Roze Kerk. Gelegenheidsambtenaar Monique Drent voltrok een “ééndaags huwelijk” tussen Hotelier Hans ten Cate en Atlas directeur Machteld van der Werf. Ter afsluiting van het middagprogramma deden een aantal deelnemers mee aan de parade vanaf het markplein richting het avondprogramma op het podium op het Raadhuisplein. (Zie ook het fotoboek)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda

Laatste nieuws
 
agenda emmen
Mee®doen Schoonebeek, het is mooi geweest!
za 23 okt 2021 om 16:00
Shadow band Shadowski en Klaas Hummel in CH50+
zo 24 okt 2021 om 14:30
Meer mensen met een beperking politiek actief in Drenthe
do 28 okt 2021 om 16:30