Proeven aan de toekomst op Innofuture

EMMEN - Op het Esdal College volgt men de ontwikkelingen in de samenleving en op de veranderende arbeidsmarkt op de voet. Het onderwijs sluiten ze hierop zoveel mogelijk aan. De vakken van de toekomst vind je dan ook in de stand van het Esdal College op Innofuture, een groot techniekevenement waar op een speelse manier techniek & innovatie tot leven komen. Innofuture vindt plaats op 1 en 2 april in de oude busremise in Emmen. De scholendag op 1 april is gereserveerd voor leerlingen van klas 1 van de voortgezet onderwijs scholen in Emmen en Ter Apel. Op 2 april is Innofuture voor iedereen (gratis) toegankelijk.

Het Esdal College werkt veel samen met het bedrijfsleven en dat is ook te zien tijdens Innofuture. De Gasunie is in de Esdal stand aanwezig met een waterstoffiets en een VR-presentatie over de toekomst van deze brandstof. Koppert Cress uit Monster is er met verschillende cressen. Cressen zijn vers gekiemde plantjes met verschillende, sterk geconcentreerde smaken en structuren. In de horeca worden de plantjes steeds meer gebruikt. De voedingswaarde is hoog en voor de kweek is weinig energie nodig. Kortom, een product van de toekomst! Bezoekers van de stand kunnen de verschillende cressen komen proeven.

Kunst en cultuur nemen op het Esdal College een belangrijke plaats in. De leerlingen komen via een breed cultuuraanbod op allerlei manieren in contact met de vele aspecten van cultuur. Het fantastische theater op de Esdal Campus in Emmen is hiervan een mooi voorbeeld. Leerlingen zitten niet alleen voor, maar ook achter de knoppen. Ze staan niet alleen op het podium, maar zijn ook bezig met de techniek van beeld, licht en decor. Ook hiervan zie je verrassende innovatieve voorbeelden in de Esdal stand op Innofuture.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda