Emmen krijgt dit jaar een UITfestival

EMMEN – Zaterdag 10 september is het Rensenpark in Emmen het decor van het UITfestival met culturele activiteiten met lokale en internationale artiesten. De gemeente Emmen heeft Stichting Kunst & Cultuur de opdracht gegeven om een nieuw concept te ontwikkelen. Het festival komt in plaats van de UITmarkt.


Tijdens het UITfestival ligt het accent op meedoen, beleven en verwonderen. Uiteraard krijgen zowel het rijke amateurveld, dat zo kenmerkend is voor Emmen, een prominente plek, evenals de professionele cultuurorganisaties. Muziek is niet meer leidend, maar maakt deel uit van de totale programmering met theater, beeldende kunst en dans. Het publiek speelt een actieve rol en kan zo kunst en cultuur aan den lijve ervaren. Niet alleen maar consumeren, maar ervaren. Plezier bij actieve deelname staat voorop, maar waarbij het ook leuk is om te kijken. Participatie naast verwondering.

Een tipje van de sluier
Het Rensenpark wordt van 13.00 tot middernacht omgetoverd tot een cultureel festijn. De middag is gericht op het gezin met een speciaal plein met activiteiten voor de kinderen. ’s Avonds wordt het festival afgesloten met een imposant muziektheaterspektakel en twee grote muziekacts. Het festival heeft foodtrucks, gezellige zitjes en loungeplekken.

De toegang tot het festival is gratis. Half juni wordt het programma bekendgemaakt.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda