Interessante SIVO-MultiCultimarkt

ODOORN - Ook in 2014 organiseert het SIVO-festival weer een ‘MultiCultimarkt’. Deze markt, gesitueerd aan de Valtherweg in Odoorn en grenzend aan het festivalterrein, is gratis en voor iedereen toegankelijk. Op de markt zijn producten te vinden uit alle werelddelen. Producten die sterk gerelateerd zijn aan de cultuur van een land of streek. Het belooft de moeite waard te worden.

Wat te denken van shawls, piercings en windgongen uit India, handgeweven jasjes met Scandinavische allure, Hollandse klompen en demonstraties klompen maken, Zimbabwaanse beelden en dito kralenwerk,
Mediterrane worsten en hammen, Nepalese kleding en Ghanese bushthee.

Er is een kraam met reisboeken waarbij de auteur zelf aanwezig is en zo ook een met Afrikaanse literatuur. Een Thaise snack of een Spaanse churros kan de smaakpapillen prikkelen en een kwekerij biedt heerlijke honing en jams uit de streek. Bezoekers treffen natuurtextiel aan en prachtige modeaccessoires uit de Baltische Staten, zomerjurken uit Ecuador, mooie huis- en tuindecoraties, aantrekkelijke magneetsieraden en fairtrade producten uit alle delen van de wereld.

Belangstellenden kunnen deelnemen aan workshops, waaronder vilten en het maken van een stenen hanger.Maar je kan je natuurlijk zo af en toe ook gewoon onderdompelen in zwoele klanken uit exotische streken. Kom kijken op deze unieke markt op zaterdag 2 augustus tussen 11.00 en 21.00 uur en op zondag 3 augustus tussen 11.00 en 18.00 uur.

www.sivofestival.nl/multicultimarkt

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda