Muziekprogramma SIVO-festival

ODOORN - Naast dans neemt muziek de laatste jaren ook een belangrijke plek in op het internationale SIVO Dans- en Muziekfestival. De organisatie heeft een aantal groepen en individuele artiesten vastgelegd die op het festival hun muziek ten gehore brengen. Hieronder het overzicht.

Donderdag 31 juli,Koepeltent
Mark Askes


De 22-jarige singer-songwriter Mark Askesuit Nooitgedachtspeelt een akoestisch live-repertoire van populaire hits en klassiekers. Hij heeft zijn eigen inbreng hierbij, want de nummers zijn door hem zelf net even in een ander fris jasje gegoten. Askesspeeltvooralmuziek van The Beatles, John Mayer, Coldplay en Neil Young. De geboren Hoogevenerbegeleidt zichzelf daarbij op piano, gitaar en mondharmonica. Deze vertegenwoordiger van de nieuwe generatie singer-songwriters omschrijft zijn muziek het liefst als “een prettige mix van jazz, pop en rock en ideaal voor een ontspannen avondje SIVO”.

Vrijdag 1 augustus,Koepeltent
Anne Verhart

Als klein meisje was ze al bezig met wat ze later wilde worden. Wat er ook gebeurde, AnneVerhartzong, waar ze ook was. De jonge inwoonster van Tweede Exloërmondheeft al regelmatig in de spotlights gestaan. In 2009 en 2010 speelde zij de rol van Mook in ‘Oek de musical’. Ze had in 2012 in haar woonplaats een hoofdrol in de openluchtvoorstelling van het Stratenmakerfestival. Tegenwoordig zingt Anne in de band ‘Skyline’. Dit jaar beleefde ze een voorlopig hoogtepunt in haar nog jonge carrière, toen de 16-jarige zangeres werd uitgenodigd een eigen lied te zingen voor het afscheidsfeest voor prinses Beatrix.

Vrijdag 1 augustus,Koepeltent
NONSTOP,

NONSTOP is een rock &roll coverband uit Groningen. Drie muzikanten en een zangeres die uit een breed repertoire kunnen putten. Ze spelen vooral nummers die ze zelf ook erg lekker vinden.Een avond lang word je door de coverband getrakteerd op een vette show, waarin je ingepakt wordt door de verschillende bandleden. Mooie solo’s en lekkere samenzang zijn geen uitzondering. Het dak gaat er helemaal af en meezingen is gegarandeerd. NONSTOP speelt het liefst redelijke up-tempo nummers, waarbij leden het prettig vinden als de voetjes van de vloer, dan wel grasmat, gaan.

Zaterdag 2 augustus,festivalterrein,
Joris ten Have

Met zijn 20 jaar is Joris Jan, zoals zijn naam eigenlijk luidt, de jongste orgelman van heel Europa. Samen met zijn draaiorgel "het Vierkantje" (bouwjaar 1912) voorziet hij de inwoners van zijn woonplaats Zuidlaren en de rest van Nederland van vrolijke draaiorgelmuziek. Hij treedt niet alleen op straat op met zijn orgel, maar schrijft ook nog eens zijn eigen arrangementen en orgelboeken. Zo heeft hij altijd de nieuwste orgelmuziek op zijn repertoire staan, maar speelt hij net zo gemakkelijk klassiek repertoire naast de hedendaagse hits uit de top-40. Joris ten Have kom je met z’n draaiorgel kortom overal tegen, ook op het SIVO-festival.


Zaterdag 2 augustus,Koepeltent,
IsabellaWijsman,

Zangeres IsabellaWijsman, geboren in 1984 in Cali – Colombia, bracht haar jeugd door in Odoornerveen. Nog niet zo lang geleden heeft ze nog als vrijwilliger aan het SIVO-festival meegewerkt. In Groningen volgde Wijsmanpiano- , zang- en theaterlessen. Binnen enkele jaren had zij in haar lessen een groot musicalrepertoire opgebouwd. Via ‘The LionKing School’ van Joop van den Ende Theaterproducties en het AVRO-programma “Op Zoek Naar Evita” timmerde ze verder aan de weg. Tegenwoordig woont IsabellaWijsman in hartje Amsterdam en is ze druk bezig met het schrijven van eigen nummers. Optreden in Odoorn bij het SIVO-festival betekent voor haar toch een beetje thuiskomen.


Zaterdag 2 augustus, Koepeltent,
BLAUWD

Met liedjes over leven, overleven en liefde en lust proberen de mannen van BLAUWD het publiek in te pakken. Zelf noemen ze hun repertoire stemmige rootsmuziek met de wortels in het Hollandse veen, met een rauw randje en bluesy romantiek. BLAUWD klinkt als Bloud (Bloed). Met Nederlandstalige teksten maken de vier leden van BLAUWD muziek met een bluesy, moody&horny, "blauwe" lading. Jaap Lamfers zingt en speelt gitaar, Chris Vrijbloed doet het op mondharmonica / bluesharp, Jan Leeuwingaspeelt de bas en Harry Sommer omschrijft zichzelf als de trommelaar van de band.

Zaterdag 2 augustusKoepeltent
5TH Wheel

Vorig jaar zorgden ze tijdens het SIVO-festival voor de daverende muzikale finale op zaterdagavond. Dit jaar komen de jonge muzikanten uit Valthe terug naar de Koepeltent. 5TH Wheel speelt vooral feestelijke rock-'n-roll muziek en meezingnummers zoals 'Narcotic' en 'Proud Mary'. Optreden op het SIVO-festival vinden ze geweldig. Zanger Roy van der Scheer: " Het is echt een geweldig festival. Er komt steeds meer ruimte voor muziek. Vorig jaar was geweldig. Iedereen, ook de buitenlandse gasten, zongen mee en er werd volop gedanst. Het gevoel dat je krijgt is onbeschrijfelijk. Wij vinden het dan ook een grote eer om opnieuw op het SIVO-festival te mogen spelen."

Zondag 3 augustus Western-dorp
Will Stevens

Countryzanger Will Stevens, geboren in Nieuw-Buinen en woonachtig in Stadskanaal, begon al op z'n 15e met muziek maken. Hij speelde 18 jaar lang als drummer/zanger in allerlei orkesten, zoals het 'RCW trio', 'The Music Sounds' (o.a. met Henk Wijngaard), 'Magic Moon' en 'The Swingers'. Nu zingthij al vele jaren solo als countryzanger. In de regio geniet hij bekendheid dankzij zijn hitje 'Schreven in 'n boom' uit 1991.Tijdens het SIVO-festival treedt Will samen met de 'Route Seven Country Dancers', waarvan een deel van de groep regelmatig demonstraties en workshops verzorgt.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda