Haringhappen dansgroepen SIVO festival

ODOORN - Voor verschillende dansgroepen uit het buitenland was het een bijzonder dag, deze tweede dag van het SIVO Dans en Muziekfestival. Vanochtend werden de groepen namelijk ontvangen op het gemeentehuis van de gemeente Borger-Odoorn in Exloo.

Daar werden ze in hun eigen landstaal verwelkomd door burgemeester Marco Out, die na het welkomstwoord voor iedere afvaardiging in eigen taal de toast uitbracht.

Tijdens het informeel samenzijn van alle groepen in het gemeentehuis,behoorde ook het traditionele “haringhappen” een bijzonder onderdeel van het programma in het gemeentehuis. Voor een aantal dansers en danseressen een volslagen nieuw fenomeen, maar bijna iedereen verorberde de Nederlandse specialiteit met smaak. De een met wat meer, een ander met wat minder buitengewone gelaatstrekken.

Na deze officiële ontvangst door de gemeente Borger-Odoorn, ging een aantalmuzikanten zich opmaken voor de oefening van het zogenaamde “SIVO Wereldorkest”, het gelegenheidsorkest dat komende zaterdagavond een slotnummer ten gehore zal brengen.Vanwege het succes van vorig jaar, is besloten komende zaterdag het“SIVO Wereldorkest” een vervolg te geven.

Het orkest, dat zal bestaan uit 50 muzikanten van alle groepen die aanwezig zijn op het SIVO-festival, komt onder leiding van Arjan Verhart uit Tweede Exloërmond. Dit bijzonder orkest zal zaterdagavond aan het eind van het de gala-dansvoorstellingeneen aantal bekende nummers ten gehore brengen. Dit zijn nummers uit verschillende hoeken van de wereld, die bij iedereen bekend zijn.

Dirigent Arjan Verhart, die dit jaar voor het eerst het “wereldorkest” zal leiden, is docent op het voorgezet onderwijs en heeft zangkoren uit Sleen, Westerbork en Ter Apel onder zijn hoede. Ook heeft hij in zijn woonplaats een eigen muziekschool.

Komende zaterdag zal blijken of alle inspanningen hebben geleid tot een fraai concert. Verleden jaar was het een schot in de roos.
Tijdens de donderdagavond, de tweede dansavond van het jubilerende SIVO-festival, was er opnieuw veel publiek op de voorstellingen afgekomen in het centrum van het Drentse Odoorn. Een bijzonder succes boekte opnieuw de dansgroep “Ballet Malambo Argentina”, waarbij erg veel mensen kwamen kijken.

Ook vrijdag is deze groep, net als alle andere dansgroepen, weer te aanschouwen. De derde dag van het 30ste SIVO-festival begin ook dan opnieuw om 19.30 uur. Alle vijftien buitenlandse en de Nederlandse groep uit Rekken komen in actie.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda