OOGSTMARKT IN DE LOOACKERHOF OP 28 september

EMMEN - Op Zondag 28september zal er voor de tweede keer EEN OOGSTMARKT IN DE HEEMTUIN LOOACKERHOF plaatsvinden op het terrein van de Dieren bescherming Drenthe in Angelslo van 10:30 uur tot 16:30 uur .

Wat is er te doen en wat is er te verkrijgen.
Er zullen ongeveer 20 kramen op het terrein staan met diverse eigengemaakte spullen die met herfst en oogst te maken hebben.Er zal veel aandacht besteed worden aan biologisch en ecologisch leven en tuinieren onderandere door ’t Leeuweriksveld en Velt. Verder veel oogstproducten zoals fruit,groente,bloemen,honing,zaden en planten.

Hiervan zijn lekkere producten gemaakt onderandere ingemaakte groente en fruit zoals jams,chutney,sappen,appeltaart en koeken,biologische soepen. Er kan het één en ander geproeft worden en natuurlijk gekocht.Er worden verse sandwiches gemaakt. Ook zullen er weer heerlijke appels te koop zijn afkomstig uit de heemtuin zelf. Deze appels zijn zeer geschikt om appeltaart of appelmoes van te maken. De opbrengst is bestemd voor het verder opknappen van de heemtuin. Er zullen ook weer volop pompoenen en kalebassen te koop zijn. Van de eetbare zal eigengemaakte pompoensoep te verkrijgen zijn.

Voor kinderen zal er een mogelijkheid zijn om een pompoen uit te hollen! Bij een aantal kramen zullen oude ambachten te zien zijn zoals kantklossen,weven,en wol spinnen.Hier worden demonstraties in gegeven. Deze dag zal opgeluisterd worden met flamenco muziek en onder begeleiding van gitaar muziek zal dichter Herman Pruim oogstgedichten voordragen.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda