Jan Geert Vierkant nieuwe directeur Metropole Orkest

EMMEN - Theaterdirecteur ATLAS Theater Emmen vertrekt per 1 februari 2017 naar Hilversum. Jan Geert Vierkant volgt per 1 februari 2017 Marc Altink op die het Metropole Orkest de afgelopen jaren door een turbulente periode heeft geleid. Mede dankzij de inzet van Altink werden grote successen bereikt, zodat Vierkant verder kan bouwen aan een in alle opzichten hoog aangeschreven orkest.


Met zijn achtergrond als orkest-directeur vormt het voor Vierkant een grote uitdaging waar hij geen nee tegen kon zeggen.

Jan Geert Vierkant: “Ik heb me bijna twee jaar met groot genoegen hardgemaakt en ingezet voor het ATLAS Theater. Inmiddels hebben we het theater goed leren kennen en kunnen constateren dat het in grote lijnen een geweldig theater is voor de artiesten en voor het publiek. De programmering voor het volgende seizoen, dat loopt van september 2017 tot juli 2018, is ook alweer bijna gereed. Ik laat het ATLAS Theater dan ook met een gerust hart achter, in de wetenschap dat er een goede basis is gelegd.”

Algemeen directeur Frankwin van Beers: “ Dit is een kans voor Jan Geert, die hij niet kan laten lopen. Helaas moeten wij hem missen, maar Jan Geert laat een mooi fundament achter waarop wij verder kunnen bouwen. Als gezicht van het ATLAS theater heeft Jan Geert duidelijk laten zien dat wij een echt theater zijn.”

Jan Geert Vierkant (1964) is sinds 1 mei 2015 in dienst bij WILDLANDS Adventure Zoo Emmen als theaterdirecteur van het pas geopende ATLAS Theater. Vierkant was eerder ondermeer algemeen directeur van het Noord Nederlands Orkest en directeur van MartiniPlaza in Groningen.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda