Voor de tiende keer ! Openluchtmuseum Ellert en Brammert

SCHOONOORD - Alle behuizingen in het Openluchtmuseum hebben echte bewoners die diverse activiteiten ontplooien en u laten zien hoe men vroeger op het Ellertsveld leefde !


De hele dag lopen er vreemde figuren van “vroeger” rond en de veldwachter ziet er natuurlijk op toe dat alles ordelijk verloopt. Het landlopersechtpaar houdt zich bezig met alles wat niet is toegestaan en we hebben daarom dan ook wel het vermoeden dat ze af en toe in de gevangenis zullen worden opgesloten. Keienkloppers doen hun werk, de was ligt op de bleek en ook de kunstschilder is aanwezig. De timmerwerkplaats is bemand en klokkleedjesknipsters zijn verrassend creatief bezig.

Er wordt “over de puthaak” getrouwd, een gebruik bij mensen die geen vaste woon- of verblijfplaats hadden. Er wordt getrouwd en er wordt gerouwd. Verder kunt u veel kleedgewoonten van vroeger zien en tijdens de boerenbruiloft van de gegoede stand kunt u genieten van walsen en polka’s en “brandewien op rozienen”. Er kan worden meegedanst met de jeugd- en kinderdansgroep en………….voor kinderen is er nog veel meer te beleven: het “Ot en Sien-spel”. Een spellencircuit langs de verschillende hutjes met spelletjes van vroeger, zoals vlaggetjes in de stoof steken, etc. Als ze het allemaal volbracht hebben wacht de kinderen een verrassing.

’t Aol’ Volk laat het u allemaal weer meebeleven en probeert u een indruk te geven van de leefomstandigheden van onze voorouders! Tot zondag 25 juni 2017 bij Ellert en Brammert in Schoonoord!

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda