Damesteam Emmen promoveert naar de 1e divisie

NIJMEGEN - Vooraf leek het een moeilijke wedstrijd te worden voor de jonge tafeltennisdames van Emmen 1. Tenslotte was tegen TT Nijmegen in de thuiswedstrijd de enige nederlaag geleden. Het begin was ook meteen lastig voor de Emmenaren. Janine Grootjans had weinig in te brengen tegen de geroutineerde kopvrouw van de tegenstander, Ingrid Koppelman, en verloor in straight games.

Gelukkig konden Fleur Hoogeveen en Yvette Gombert de zaken zonder gameverlies rechttrekken tegen resp. Sophie Popma en Marie-Anne Hendrix. Het dubbel waarin Tessa Mennen haar opwachting maakte samen met Janine Grootjans ging in vier krappe games verloren, waardoor er een 2-2 tussenstand op het scorebord verscheen. Vanaf dat moment ging het echter crescendo met de jonkies.

Grootjans won moeiteloos van Popma en Gombert liet in haar partij tegen Koppelman zien wat voor een gevaarlijk wapen haar forehand kan zijn. In vier games werd de Nijmeegse aan de kant gezet. Hoogeveen had daarna haar handen vol aan de linkshandige Hendrix, maar toen ook die horde in vijven was geslecht, gloorde er een mooie uitslag aan de horizon. De laatste drie wedstrijden gingen onbedreigd naar de youngsters. Gombert liet slechts 1 game aan Popma,

Grootjans en Hoogeveen hadden geen moeite om de zegevieren, waarbij de ruime overwinning van Hoogeveen op Koppelman nog wel het vermelden waard is. Door deze ruime zege stelde de Emmenaren de promotie naar de 1e divisie veilig. Voor de titel in de tweede divisie A zijn volgende week in de uitwedstrijd tegen VTV (Nieuwegein) slechts 4 punten nodig. Een titel die de meer dan verdiende kroon op het werk zou betekenen van het jonge team dat vanaf het begin van de competitie aan kop heeft gestaan.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda