Tentoonstelling "Lost Wings" komt van Drenthe naar Twist.

De door de Nederlandse stichting SLO Drenthe ontwikkelde tentoonstelling, is vanaf 3 december 2017 tot met 14 januari 2018 te zien in de expositieruimte van het Erdöl-Erdgas-Museum in Twist. De tentoonstelling geeft beelden, herinneringen en indrukken over de crashplaatsen van Duitse en Geallieerde vliegtuigen tijdens de Tweede Wereldoorlog in het Emsland en het Nederlandse grensgebied.


De tentoonstelling wordt voorbereid door een gezamenlijke werkgroep. Hun motto "Europa - van vijanden naar vrienden" is bedoeld om te illustreren dat de verhoudingen in het verleden plaats kunnen maken voor een vriendschappelijke band en een nauwe samenwerking nu en in de toekomst mogelijk maakt.

In een eerste gesprek hebben Herman Lübbers van Cultuur Historisch Zwartemeer, SLO-Drenthe van het project Lost Wings, André Lambers van het Historisch Genootschap van Nei-Schoonebeek, Heimatverein voorzitter Heiner Reinert en museumdirecteur Rudi Gaidosch de voorbereidingen besproken. Ondertussen heeft de gezamenlijke werkgroep posters, flyers en uitnodigingen voor de tentoonstelling ontworpen, die de komende dagen verzonden zijn. Binnen de werkgroep is men eensgezind; deze tentoonstelling zal het begin van een verdere constructieve samenwerking zijn!

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda