De Pianodag is ook voor kinderen!

EMMEN - Voor kinderen tussen 6 en 12 jaar staan op de Pianodag op 15 april aanstaande twee leuke activiteiten op het programma: Marion Mencke geeft een workshop

Afbeelding

‘Ik hoor, ik hoor wat jij niet hoort’

Afbeelding

Jeroen Swarte: “Het kindercollege heet: ‘Ik hoor, ik hoor wat jij niet hoort’. Dat verwijst naar hoe verschillend iedereen naar dezelfde muziek luistert, hoe iedereen daar andere dingen in hoort en andere emoties ervaart. We gaan luisteren naar muziekfragmenten. Ik ga nog even niet zeggen welke! Iedereen kan zich daarbij zijn of haar eigen beeld van de muziek vormen. Ik werk altijd met kleurige presentaties, met veel filmpjes en muziek en ik vertel er graag mooie verhalen bij. En we gaan ook zelf aan de slag met instrumenten, of met onze stem. Daarmee kunnen we zelf iets uitbeelden, precies zoals je vindt dat bijvoorbeeld een lentedagje moet klinken, of een mopperend meneertje, of een op hol geslagen computer. Iedereen doet dat anders, omdat iedereen nou eenmaal andere dingen hoort. Maar die verschillen zijn nou juist zo leuk!”

Lees meer over Jeroen Swarte klik hier!

Meld je aan! Voor beide activiteiten geldt een maximum aantal deelnemers: vol = vol!

Vijfminutenfestival

Afbeelding

Pak het podium voor uw eigen mini-concert, dit jaar staan er twee vleugels! Zowel klassieke (amateur-)pianisten als deelnemers die een licht(er) repertoire spelen – licht-klassiek, pop, jazz – zijn van harte welkom om een bijdrage te leveren aan één van de onderdelen van het Vijfminutenfestival. Iedereen mag zich presenteren, jong of oud, ongeacht je niveau. Ook piano-ensembles krijgen de ruimte, mits akoestisch. We beschikken over twee vleugels zodat ook pianoduo’s of pianokwartetten met vier pianisten zich kunnen presenteren! Meld u aan en neem uw fans mee! Lees hier meer informatie!

Masterclass licht-klassiek/pop/jazz met Peter Beets

Afbeelding

In de masterclass van Peter Beets draait het om improvisatie en techniek, specifiek om timing en sound. Van deelnemers wordt verwacht dat zij een bladzijde uit het Charlie Parker Omnibook of Maurice Moskowski – Vingt Etudes en deux cahiers (bv. nr. 11) instuderen.

Lees meer over Peter Beets klik hier!

Masterclass klassieke piano met Mariëtta Petkova

Afbeelding

Klassiek pianiste Mariëtta Petkova geeft een masterclass aan vergevorderde amateurpianisten en studenten (voor-)opleiding Conservatorium. Minimum niveau voor deelname is het kunnen spelen van een nocturne van Chopin. De muziekkeuze is vrij.

Lees meer over Mariëtta Petkova klik hier!

N.B. U kunt Mariëtta Petkova live horen spelen tijdens het Koffieconcert dat zij voorafgaande aan het programma van de Pianodag geeft. Aanvang 11.30 uur.
N.B. Het bezoeken van het Koffieconcert is niet bij de prijs van de Pianodag inbegrepen.
Voor meer informatie en reserveren Atlas Theater klik hier.

Meer informatie over de Pianodag op 15 april en aanmelden? www.pianodagen.nl

Gezellig napraten na afloop van het programma? Dat kan met een hapje en een drankje!

Tot ziens op de bruisende Pianodag!

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda