Twaalf kinderdirecteuren de baas over musea in Drenthe

WESTETRBORK - Twaalf leerlingen van groep 7 en 8 zijn woensdag 19 september de baas van het Drents Museum, Gevangenismuseum, Herinneringscentrum Kamp Westerbork, Het Drentse Landschap, Theater DNK en andere culturele instellingen in Drenthe. In hun functie vertellen de jonge directeuren de instellingen hoe de organisatie nog aantrekkelijker kan worden voor kinderen. Ook hebben de kersverse directeuren nagedacht over speciale kinderactiviteiten en evenementen.


Volgens coördinator Helma Kwast horen de deelnemende organisaties graag de mening van kinderen over bijvoorbeeld tentoonstellingen en educatieve programma’s. Het is echter voor het eerst dat hiervoor een kinderdirecteur voor één dag wordt benoemd. Een lesprogramma zorgt ervoor dat de klasgenoten de kinderdirecteuren voorzien van suggesties en ideeën.

De jonge directeuren zijn 19 september ook aanwezig bij bijzondere activiteiten in Drenthe. Zo vergezellen zij de burgemeesters bij het bezoek aan een basisschool om het startsein te geven voor Oktobermaand Kindermaand. Dit gratis toegankelijke kinderevenement in Drenthe stimuleert kinderen om in de weekenden van oktober deel te nemen aan activiteiten die culturele organisaties en kunstenaars voor hen organiseren.

“We hopen dat de betrokkenheid van kinderen bij directiebeslissingen over kinderactiviteiten steeds logischer wordt. Het zou natuurlijk fantastisch zijn als organisaties nieuwe activiteiten of projecten gaan ontwikkelen in co-creatie met kinderen”, zegt coördinator Helma Kwast. “We inventariseren na 19 september alle bevindingen, zodat we aan dit initiatief in 2019 een vervolg kunnen geven”.

Deelnemende instellingen
Drents Museum, DNK, Drents Archief, Gevangenismuseum, Herinneringscentrum Kamp Westerbork, Het Drentse Landschap, Huis van Weldadigheid, Hunebedcentrum, Stichting Kunst &Cultuur, Speelgoedmuseum Kinderwereld, Museum De Buitenplaats en Scala centrum voor de Kunsten ontvangen 19 september een kinderdirecteur.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda