Leerlingen nemen regie in ATLAS Theater over!

EMMEN- Begin dit schooljaar is het nieuwe theatereducatieprogramma Christie & Kris van het ATLAS Theater van start gegaan. Dit programma is speciaal ontwikkelt voor leerlingen van de basisscholen in Emmen en omstreken om ze meer te leren over theater.


Het nieuwe educatieproject geeft leerlingen onder andere inzicht in hoe een theater werkt, hoe een voorstelling wordt gemaakt, het leven van een artiest en natuurlijk de beleving in het theater zelf. Er zijn twee verschillende programma’s ontwikkeld, een onderbouw- en een bovenbouwprogramma.

Theater kijken en spelen
Het programma start met de tv-serie Christie & Kris, een olijk theaterduo die de leerlingen meenemen in de wondere wereld van theater. Ze dagen de leerlingen uit om allerlei opdrachten te doen. Na een viertal afleveringen in de klas komen alle leerlingen naar het theater. De onderbouw gaat hier kijken naar de fantasierijke en interactieve voorstelling ‘Het Geheim van de Schatkist’. De bovenbouw gaat zelf aan de slag en maakt een eigen versie van Romeo en Julia en hierbij spelen ze niet alleen, maar zijn ze ook nog eens zelf verantwoordelijk voor het licht en geluid. Kortom, de leerlingen nemen het hele ATLAS Theater over.

Geslaagde eerste bezoeken
De eerste bezoeken zijn geweest en de leerlingen van OBS de Esdoorn vonden het een groot feest. Al was het niet alleen leuk, ze hebben ook wat geleerd. Zo zegt een leerling: ‘Ik heb geleerd hoe je theater speelt en hoe het achter de schermen werkt. Ik wist niet dat er zoveel gebeurde achter de schermen!’. Een andere leerling zegt: ‘Grappig dat je alles nep doet en dan wel probeert om het echt te laten lijken!’.

Het programma Christie & Kris loopt heel schooljaar 2019 en in totaal doen er ongeveer 2.000 leerlingen aan het programma mee.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda