Speciaal kinderprogramma op Pianodag in Atlas Theater Emmen

EMMEN - Op zondag 14 april aanstaande vindt voor de vijfde keer op rij een Pianodag plaats in het Atlas Theater in Emmen. Voor kinderen vanaf 7 tot ca. 14 jaar is er een speciaal programma samengesteld in de ochtend. Martine Salomons, dirigente van het Jeugd & KinderToonkunstKoor Emmen verzorgt samen met een deel van het koor een interactieve presentatieworkshop. Er worden liedjes uit het repertoire van het koor gezongen en de aanwezige kinderen worden uitgenodigd om mee te zingen.


Met deze workshop kun je ontdekken hoe fijn het is om samen te zingen. Je hoeft er niets voor in te studeren, gewoon zin hebben in samen zingen is genoeg. Ouders, opa, oma of vriendjes en vriendinnetjes zijn ook van harte welkom! Martine Salomons (1973) studeerde aan het conservatorium Enschede en is de vaste dirigent van het Jeugd & KinderToonkunstKoor Emmen (JKTKE) dat onderdeel is van het Toonkunstkoor Emmen. Behalve dat zij zangles aan kinderen en volwassenen geeft, treedt Martine Salomons regelmatig als gastsoliste op bij koren en orkesten.

Familieconcert
Na de presentatieworkshop is er het theatrale familieconcert ‘Sand & Chopin’ door Heleen Verleur. In deze voorstelling krijg je een kijkje in het leven van de componist Chopin en zijn spraakmakende vriendin, de schrijfster George Sand, die lang geleden leefden. De schrijfster is zelf op wonderlijke wijze aanwezig bij dit concert. Zij vertelt over haar ontmoeting en relatie met ‘Chip Chip’. Sand’s verhalen en de intense muziek van Chopin brengen je terug naar de 19e eeuw. Door de uitleg van Sand snap je ineens veel meer van de muziek van Chopin! In dit speelse concert mogen kinderen volop meedoen. De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar en hun (groot-) ouders.

Heleen Verleur is pianiste en componiste. Zij studeerde klassiek piano aan het Hilversum Conservatorium. Heleen schreef muziek voor piano, maar ook muzikale begeleidingen bij een aantal kinderboeken. Meer informatie over het programma van de Pianodag is te vinden op www.pianodagen.nl. Daar kun je je ook aanmelden. Toegang voor beide programma’s samen is € 10,- per persoon.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda