De aftrap van De Weltmeister

EMMEN - Na het grote succes van de voorstellingen De Kronieken van Kapitein Kolk, Roegzand en De Grup presenteert muziektheatergezelschap Iemandsland een nieuw multimediaspektakel: De Weltmeister. Exclusief in het ATLAS Theater in Emmen staan tien voorstellingen gepland van 18 t/m 29 september 2019. De kaartverkoop gaat op 2 april van start met een speciale early bird actie.


Ruig multimediaspektakel
De Weltmeister is een ruig multimediaspektakel dat laat zien zien hoe een plattelandsgezin zich in 1974 losmaakt van hun geschiedenis en vooruit kijkt, de toekomst in. Een avondvullende beleving, doorspekt met liedjes die zomaar hits hadden kunnen zijn, als ze toen waren uitgebracht. De makers van De Weltmeister, onder leiding van artistiek leider Carmen Schilstra en Bert Hadders lieten zich inspireren door hun eigen jeugdherinneringen in de jaren ‘70.

De dag dat de wereld kleur kreeg
Het is 1974 en zelfs in onze grensstreek komt de wereld voor het eerst via kleurentelevisie binnen. Dominees met enorme bakkebaarden, boeren met knaloranje overhemden en bankbediendes met het haar voorzichtig over de oren. Heino, Vicky Leandros, ABBA en Rod Stewart schallen uit transistorradio’s die goedkoop en draagbaar zijn, zodat iedereen overal zijn favoriete muziek bij zich heeft. Hilversum 3 bestaat al, maar Veronica is alleen te ontvangen, als de wind deze kant uit waait.


Niet het seizoen maar de reclame bepaalt wat we eten en drinken: Nuts, Treets, King Corn, Exota en Skol. Het Nederlands voetbalelftal gaat naar de wereldkampioenschappen, maar niemand heeft er hoge verwachtingen van. In deze wereld leeft ons doorsnee plattelandsgezin. Ze zijn uitbaters van een klein tankstation nabij de Duitse grens. Ze hebben zo hun problemen en proberen uit alle macht wat van het leven te maken.

Locatietheater in het theater
Eerder speelde Iemandsland in boerenschuren, op een schip en in een watertoren. Nu vinden de voorstellingen plaats in het goed uitgeruste ATLAS Theater. Hier komen de rijke animaties extra goed tot hun recht. Hadders: “We gaan het theater volledig gebruiken. Zo wordt het publiek op een unieke manier de ingang ingeloodst. En binnen is het altijd goed weer! Dit is de ideale locatie voor ons locatietheater!”

De voorstelling met vijf acteurs, animaties van Happy Ship wordt ondersteund door livemuziek van een 4-koppige band onder leiding van Bert Hadders. Hadders werd onlangs winnaar van de prestigieuze van de K. ter Laan-prijs 2019. De hoofdrol wordt gespeeld door Erik Harteveld.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda