Gemeente Emmen deelde Jeugdlintjes uit

EMMEN – in ene goed gevulde raadszaal van de gemeente Emmen werden vanmiddag enkele jeugdlintjes uitgereikt aan kinderen die zij op de een of andere wijze verdienstelijk hebben gemaakt. Selma Velagic kreeg een lintje doordat zij samen met de leerlingenraad van haar school een actie op touw zette voor de getroffen van een overstroming in Bosnië waar nog veel familie van haar woont. Ze hield inzamelingen, verkocht samen met de leerlingen eigen spulletjes om geld bij elkaar te krijgen en er werd een verloting gehouden.


Volgens de jury en haar klasgenootjes waaronder Sanne Mulder en Sofie Steerman verdiende Selma het lintje omdat zij zich op deze jonge leeftijd ook de wereldproblematiek aantrok.

Keon Hofman werd door wethouder Van der Weide onderscheiden om de wijze waarop hij zich om zijn opa bekommerde toen die een beenamputatie moest ondergaan. Daardoor zag hij opa op een bepaald moment alleen maar in het ziekenhuisbed of in een rolstoel. Vooral de wijze waarop hij omging met de pijn die opa had en hij voor hem klaar stond. Hij hield er zelfs op school spreekbeurten over om te laten zien hoe iemand moet omgaan met een prothese. Zijn medeleerlingen en de jury vonden dat deze kanjer een jeugdlintje verdiende. Volgens de jury was hij Keon een mooi voorbeeld voor iedereen hoe je sociaal en behulpzaam kunt zijn voor de medemens.

Foto: 01 Jeugdlintjes Gemeente Emmen

De twee kanjers samen met de wethouder op de foto. v.l.n.r. Selma Velagic, Keon Hofman en wethouder van der Weide. (foto’s Bennie Wolbers) zie ook fotoboek

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda