Aanleg mega rioolbuis bereikt diepste punt

EMMEN - De bouwers van aannemer Hoornstra hebben voor de aanleg van de mega rioolbuis na hard werken het diepste punt bereikt. Dat punt ligt 10 meter onder het maaiveld van Emmen. Inmiddels is 400 meter nieuw riool aangelegd. Emmen krijgt een nieuw, 1900 meter lange, rioolbuis.


De rioolbuis komt er niet voor niets. De buis moet de wijk Emmermeer voorgoed van wateroverlast verlossen als het hard regent. Het riool komt onder de Schietbaanweg te liggen, naast de N381. De rioolbuis heeft een doorsnede van 2 meter en de wanden zijn iets dikker dan een liniaal, 35 centimeter.

Hoogtepunt
Voor de bouwers is het bereiken van deze diepte een hoogtepunt. De gronddruk is op dit punt maximaal en dat is best ingewikkeld. Om deze enorme gronddruk aan te kunnen worden er door de leverancier speciale buizen op maat gemaakt.

Planning
De komende periode gaat aannemer Hoornstra verder met de werkzaamheden. Tijdens de zomermaanden wordt het moeilijkste deel door de kop van de Hondsrug aangelegd. De eindoplevering is in december gepland.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda