Schulden /schulddienstverlening.

EMMEN - Hoe kan het voorkomen dat zelfs nu nog onlangs een ouder echtpaar uit een woning is gezet in de woonwijk Emmermeer in Emmen.

Als er binnen de gemeente Emmen echt sprake van een onlangs ingesteld “Noodfonds” sprake zou zijn, zou dit echtpaar toch geholpen moeten worden om te kunnen blijven wonen aan de Warmeerweg in hun appartementje.

Als daadwerkelijk de neuzen de zelfde richting op staan, inclusief de woning corporaties, de nutsbedrijven ook echt inzet tonen en mee werken in dit noodfonds, kunnen dan pas huisuitzettingen en afsluiten van nutsvoorzieningen worden voorkomen. De tweedekamer moet gaan kijken wet en regelgeving dusdanig kan worden aangepast, dat de gemeenten die zij op tal van gebieden een mandaad aan reiken met een financiële ondersteuning ook bevoegdheid moeten geven schuldeisers te kunnen dwingen mee te gaan werken aan een goed onderbouwde schulddienstverlening, waarbij zij niet langer te maken krijgen met tegenwerkende of zelfs weigerende medewerking van diverse schuldeisers.

Overigens moet daarbij wel aangetekend worden dat iedere burger zowel jong als oud haar eigen verantwoordelijkheid moet kennen. Een noodfonds en schulddienstverlening geen vrijgeleide mag en moet zijn om raadgeving en ondersteuning maar in de wind te slaan. Het moet gezien worden als een hulpmiddel in gevallen waar uitzichtloze situaties zijn ontstaan, en dat kan heel verschillend zijn, kenmerkend voor onze bevolking uit alle lagen van de samenleving. Laten wij met elkaar ophouden ons te verschuilen achter elkaar, maar daadwerkelijk die hulp te bieden met elkaar, ongeacht van welke organisatie of overheidsinstelling het is, vooral samen te werken.

De overheid moet paal en perk stellen aan het consumptieve credit verstrekking, met name het onmogelijk maken bij postorderbedrijven dan wel telefoonbedrijven zonder meer een nieuw abonnement met dure telefoon kunt kopen, als je nog bij een andere diep in het rood staat. Samen verder met een nieuw beleid , een beleid waar het aanpakken en uitvoeren als prioriteit nummer 1 genoteerd moet staan. Niet langer afwachten wie het gaat oppakken, maar er werk van maken om van de “nood een deugd “ te maken in geheel Nederland. De tweedekamer moet inzien dat bij het ingaan van de verkiezingsperiode dit een onderwerp kan zijn waar nog hard aangewerkt moet worden. Laat vooral via de media horen dat er voor de gemeenten de wet t.a.v schulddienstverlening zal worden aangepast, er meer bevoegdheid komt voor de regie houder de gemeenten in Nederland. De vraag van veel burgers schijnt ook te zijn, waar wordt ik wel goed geholpen, en is mijn privacy wel goed gewaarborgd. Ik visueel gehandicapte schrijver daag u uit om te reageren. Huisuitzetting dan wel afsluiten van de nutsbedrijven het niet meer verzekerd zijn voor zorg kosten overlijdenskosten moeten in de toekomst niet meer voor komen.

Geschreven door Jan Wolters
Emmen
jan.wolters@home.nl
mob. 06 22 4 21 00

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda