Burgemeester Van Oosterhout verwelkomd met nieuwe ambtsketen

EMMEN - Eric van Oosterhout is maandagavond 13 maart door lococommissaris van de Koning Henk Brink geïnstalleerd en beëdigd als burgemeester van de gemeente Emmen. Dit gebeurde onder grote belangstelling tijdens een bijzondere raadsvergadering. Locoburgemeester Bouke Arends verwelkomde hem met een nieuwe ambtsketen, gemaakt door de Emmense zilversmid Aafke Hof.

Het college vond het passend om voor het aantreden van de nieuwe burgemeester een nieuwe ambtsketen te laten maken. De huidige ketting is in gebruik sinds het jaar 2000 en voldoet niet aan de wettelijke eisen en aan de eisen van een goede draagbaarheid. Daarom bleef de oude ketting in gebruik. Deze is aan vervanging toe. Het college vond de installatie van de nieuwe burgemeester een goed moment om hem met een waardige ambtsketen te verwelkomen.

Van Emmense bodem
De ambtsketen is een reis in zilver door de historie van de gemeente Emmen. Hij is gemaakt door edelsmid Aafke Hof, die haar atelier heeft gevestigd in de voormalig souvenirwinkel van de oude dierentuin van Emmen. In de schakels zijn unieke zilveren miniatuurtjes gemaakt over de geschiedenis in chronologische volgorde. De basis van iedere schakel is een zwerfkei. De schakels zijn door ogen verbonden. Dit staat symbool voor de dorpen van Emmen die door ‘ruimten’ verbonden zijn.

Erna Schipper van Esh Dutch Design uit Emmen heeft de tas ontworpen, waarin de ketting bewaard en vervoerd kan worden. De tas is van leer, waarin de vorm van het Atlas Theater is verwerkt.

Warme woorden
Burgemeester Van Oosterhout werd toegesproken door lococommissaris van de Koning Henk Brink, voorzitter van de vertrouwenscommissie Henk Huttinga en locoburgemeester Bouke Arends. De nieuwe burgemeester liet weten dat hij veel zin heeft in zijn nieuwe klus: “Emmen is een gemeente naar mijn hart. Ik wil graag meehelpen aan het vergroten van kansen en versterken van de economie. Geen woorden, maar daden. We doen het samen!”

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda