22 maart Boomfeestdag in Emmen

EMMEN - Op woensdag 22 maart 2017 vieren we de 60e editie van de Boomfeestdag. Het thema dit jaar is 'Bomen Verbinden'. Gemeente Emmen is dit jaar de gemeente waar de provinciale boomfeestdag gehouden wordt en staat hiermee provinciaal in de schijnwerpers. Gedeputeerde Henk Jumelet plant samen met Wethouder René van der Weide enkele bomen. U bent hierbij van harte welkom.

Op 22 maart wordt in ons land de 60e editie van de Boomfeestdag gevierd. De Gemeente Emmen doet voor de 49ste keer mee. Dit jaar planten 123 leerlingen van GBS de Rank, OBS Groen van Prinstererschool, Montessorieschool en OBS Emmermeer uit de gemeente Emmen samen met gedeputeerde Henk Jumelet en wethouder René van der Weide bomen bij de Emmerdennen.

Bomen Verbinden
Het thema van de Boomfeestdag is 'Bomen Verbinden'. Dit thema is gekozen vanwege het feit dat het in 2017 25 jaar geleden is dat het verdrag van Maastricht getekend is en de Europese Unie een feit werd. Programma boomfeestdag

Na het planten van de bomen kunnen de leerlingen deelnemen aan allerlei activiteiten. Er wordt een parcours van 6 haltes uitgezet. Hier kunnen de leerlingen iets doen of leren. Zo zal er aandacht worden besteed aan natuureducatie en het bouwen van nestkastjes. Daarnaast kunnen de kinderen zagen, broodjes bakken en zich uitleven bij de halte
sport en spel.

De Boomfeestdag in Emmen wordt georganiseerd door de gemeente Emmen, in samenwerking met Staatsbosbeheer, IVN en Landschapsbeheer Drenthe.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda