Bijna drie keer zoveel Plastic en Metalen verpakkingen en Drankenkartons (PMD) ingezameld in Emmen

EMMEN - In de eerste maanden na de invoering van een derde container (voor huishoudens die al een container hadden) is in Emmen verrassend meer plastic en metalen verpakkingen en drankenkartons (PMD) ingezameld. Maar liefst 97 procent aanvaardde de PMD-container op vrijwillige basis.


In vergelijking tot 2016 werd bijna drie keer zoveel PMD aan de straat gezet. De hoeveelheid restafval daalde met 8 procent in januari en 13 procent in februari. Gemiddeld werd in 2016 maandelijks 73.000 kg Plastic en Metalen verpakkingen en Drankenkartons in Emmen ingezameld. In de maand januari – toen alle huishoudens een derde container tot hun beschikking hadden – steeg de inzameling naar 209.000 kg. Februari laat met 204.000 kg eenzelfde beeld zien. Dit is bijna drie keer zoveel ten opzichte van het gemiddelde in 2016. 97 procent De gemeente en Area zijn verheugd met deze resultaten. Wethouder René van der Weide: “Inwoners blijken massaal bereid om hun afval beter te scheiden. Maar liefst 97 procent van de huishoudens heeft de container voor Plastic en Metalen verpakkingen en Drankenkartons aanvaard. Dat dit op vrijwillige basis gebeurde, is zeer bemoedigend in ons streven om de hoeveelheid huishoudelijk restafval verder te verlagen. Samen kunnen we meer waardevolle grondstoffen recyclen en de kosten van afvalbeheer in de hand houden.” De gemeente en Area zullen de inwoners in de komende periode blijven voorzien van tips en adviezen in het scheiden van Plastic en Metalen verpakkingen en Drankenkartons.

Nieuwe veranderingen
Inwoners van appartementencomplexen in Emmen krijgen ook te maken met veranderingen in de afvalinzameling. Alle bovengrondse containers worden in opdracht van de gemeente door Area vervangen voor ondergrondse containers met een passysteem. Daardoor wordt illegaal gebruik van deze containers verder tegengegaan. Op sommige locaties komt ook een PMD-container. De verwachting is dat rond de zomer de eerste containers worden vervangen. Daarnaast plaatst Area in opdracht van de gemeente Emmen het komende jaar dertien extra sorteerstraten nabij winkelcentra. Hier kunnen inwoners hun papier, glas, textiel en PMD kwijt. De voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang.

Meer informatie
Meer informatie over de veranderingen in de afvalinzameling is te lezen op www.afvalscheidtumee.nl. Dit is een gezamenlijke website van de gemeente en Area.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda