Regenbooggemeente Emmen

EMMEN - De Internationale Dag tegen Homofobie vindt ieder jaar plaats op 17 mei. Deze dag is door de kerngroep LHBT Emmen uitgekozen om het startdocument â


Het hijsen van de regenboogvlag op het Raadhuisplein. (foto Martin Zaagman)

Regenbooggemeente Emmen
In september vorig jaar heeft de gemeenteraad een motie ingediend om de gemeente Emmen uit te roepen tot regenbooggemeente. Het college heeft deze motie overgenomen. Woensdagmorgen hijst wethouder Jan Bos de regenboogvlag op het grasveld voor het gemeentehuis om de aandacht tevestigen op de internationale dag tegen homofobie.

Startdocument
Vanavonds om 19 uur overhandigt de kerngroep het startdocument aan Jan Bos. De twee raadsleden die de motie in september vorig jaar mede hebben ingediend, Paulien Mellema (CDA) en Guido Rink (PvdA), zijn er woensdagavond bij en beschikbaar voor het beantwoorden van vragen. In het startdocument vertelt de kerngroep wat de status is van regenbooggemeente Emmen. Wat is er nodig om de sociale acceptatie en veiligheid van LHTB’ers in Emmen te verstevigen? En hoe ziet het verbeterplan eruit, welke stappen zijn er volgens de kerngroep LHBT nodig?

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda