Gemeente knapt Jacob Lemairestraat op

EMMEN - De gemeente Emmen wil de verbindingsweg Jacob Lemairestraat snel opknappen en neemt daarom de weg over van Maxi Franchise en Opslag BV (voorheen Finster BV). De vele klachten van omliggende bedrijven heeft er toe geleidt dat de gemeente niet langer wil wachten. De gemeente gaat ervanuit dat de eigenaar ook een bijdrage doet in de kosten.


Het bedrijf Maxi Franchise heeft aan deze straat in 2006 een groot terrein aangekocht om te ontwikkelen als bedrijventerrein. Eén van de afspraken was destijds dat de aan te leggen verbindingsweg aan de gemeente in goede staat wordt overgedragen.

Dit dreigde echter te verzanden in een juridische strijd. De weg verkeert in zeer slechte staat en is een belangrijke weg naar de milieustraat van Area. Vele weggebruikers klaagden dan ook.

Wethouder René van der Weide: ‘Ik vind dat weggebruikers niet de dupe mogen worden van een slechte weg én juridisch getrouw trek. Belangrijk speerpunt voor ons is om achterstallig onderhoud van wegen weg te werken. Wij gaan de weg nu eerst opknappen. Het is tijd voor actie!”

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda