Jeugdparlement editie gemeenteraadsverkiezingen

EMMEN - Vrijdag 16 februari vindt editie 2018 van het unieke project â

Wegens succes wordt het concept, waarbij de organisatie in handen is van de middelbare scholen Hondsrug-, Esdal- en Carmelcollege, Terra Emmen en Tim Smit, ook dit jaar herhaald. Maar anders dan voorgaande jaren, vindt het project ditmaal plaats in februari: als opmaat tot de gemeenteraadsverkiezingen in maart.

Het doel van dit project is om jongeren meer te betrekken bij politieke beleid- en besluitvorming. Maar ook wil de gemeente de jongeren door middel van het jeugdparlement betrekken bij de gemeenteraadsverkiezingen. Daarnaast werken jongeren deze dag aan hun persoonlijke vaardigheden.

De leerlingen worden ingedeeld in vijf groepen. Samen werken zij een concreet voorstel uit. Zij krijgen daarbij veel ruimte; de leerlingen kunnen onder meer advies inroepen van ambtenaren en raadsleden. Aan het einde van de dag lichten de leerlingen hun voorstel toe tijdens een jeugdgemeenteraadsvergadering, waarbij ze met elkaar in debat gaan. Deze vergadering wordt geleid door burgemeester Eric van Oosterhout, in aanwezigheid van raadsleden. Uiteindelijk wordt één voorstel gekozen dat uitgevoerd wordt.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda