Van de catwalk via Uganda naar de Trouwbeurs.

BARGER COMPASCUUM - Miss Marathon Tamara â


Met haar vriend Wouter (22) aan haar zijde is Tamara de Vries (21) uit Klazienaveen het stralend middelpunt van deze “trouwceremonie” , die in de Veenkerk van het park in scène wordt gezet. Na een oproep op social media koos het Veenpark haar uit de aanmeldingen die binnen kwamen. Tamara sluit op korte termijn haar opleiding SPH (Sociaal Pedagogisch Hulpverlener) aan Windesheim in Zwolle af. Het was haar moeder die haar wees op de oproep van het Veenpark. Ze stuurde een mail met foto’s en is dus nu, met Wouter, met wie ze binnenkort gaat samenwonen, uitgekozen voor het “huwelijk” tijdens de Trouwbeurs.

Een van de dingen die bij de keuze de doorslag gaf was haar ervaring met het lopen van shows en miss-verkiezingen. Tamara deed mee aan Miss Emmen, Miss Beauty of Drenthe en was Miss Marathon 2017 in Klazienaveen. Het was een bewuste keuze om aan haar zelfvertrouwen te werken. Een keuze die een bijzonder contrast vormt met haar stage in Uganda.

“Het project heet Somero Uganda. Ik ben daar 13 weken geweest en heb vooral gewerkt met de kinderen om een educatief programma op te stellen. En met de social workers, met hen heb ik een methode uitgewerkt, genaamd Signs of Safety. Deze methode gaat
over het signaleren van kindermishandeling en het bespreekbaar maken met ouders.”
Aldus Tamara. In de prachtige Veenkerk van het Veenpark kunnen de bezoekers van de beurs om 13:30 en 14:30 uur deze “ echte huwelijksceremonie ” bijwonen. Het is net een echt huwelijk. De trompetten klinken en je mag een traantje weg pinken. De aanwezigeambtenaren, van de Burgerlijke Stand van de gemeente Emmen, zullen niet echt een officieel huwelijk sluiten.

Behalve voor deze voorbeeldceremonie zijn ze ook aanwezig om alle vragen te beantwoorden. Weggemans Bruidskleding verzorgt twee keer (12:00 en 15:30 uur) een kledingshow, waarbij een tipje van de sluier van de nieuwste collecties wordt opgelicht.
Tot op het laatste moment worden nog zaken aan het beursprogramma toegevoegd.
Samen met HB Systems presenteert het Veenpark “Let’s Kiss”, een “zoenspel” voor stellen. Er zijn leuke prijzen te winnen!

Waar vind je dat nou, een eigen nostalgisch dorp om te trouwen? Maar ook meteen een unieke fotolocatie en een plek waar de familie zich even kan vermaken als het bruidspaar aan de reportage werkt. Ruim voor de ceremonie komen, rustig je auto
kunnen parkeren en die pas ‘s avonds weer op gaan zoeken. Want behalve het trouwen is het Veenpark natuurlijk ook de locatie om te vieren. Voor het vervoer van de ene naar de andere locatie beschikt het park over treinen en boten. Behalve de trouwlocaties zijn ook alle zalen en restaurants van het park te bekijken.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda