Bouw 14 woningen aan Schimmerweg in voorjaar 2018 van start

EMMEN - Brands Bouwontwikkeling BV kan in het voorjaar van 2018 starten met de bouw van 14 woningen aan de Schimmerweg in Emmen. Gemeente Emmen ondersteunt het project met een bijdrage van €170.000,- uit het aanvalsplan Bouwen, Duurzaamheid en Jeugdwerkloosheid.


Wethouder Jisse Otter: “We zijn erg blij met de plannen van Brands Bouwontwikkeling BV voor de Schimmerweg. De aanblik vanaf de Hondsrugweg wordt aanzienlijk verbeterd met deze nieuwe kwalitatief hoogwaardige woningen. Brands is bovendien bereid om leerling bouwvakkers in te zetten bij de bouwwerkzaamheden, zodat deze jongeren werkervaring op kunnen doen. Daarmee is het een project waar iedereen van profiteert.”

Energiezuinig
Aan de Schimmerweg in Emmen worden 14 boulevardwoningen gebouwd (10 stadswoningen en 4 appartementen). De woningen worden energiezuinig gebouwd, inclusief zonnepanelen, extra dak- en vloerisolatie, spouwmuren en triple beglazing. De verkoop van de woningen start ook in het voorjaar van 2018.

Zichtlocatie vanaf belangrijke toegangsweg
De nieuwe woningen zijn duidelijk zichtbaar vanaf de noordzijde van de Hondsrugweg. Jarenlang lagen de ontwikkelingen aan de Schimmerweg stil en was het gebied een rommelige plek met verpauperde panden. Tot Brands Bouwontwikkeling BV zich in maart 2017 bij de gemeente Emmen meldde met een plan. In april 2017 werden de oude panden aan de Schimmerweg gesloopt.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda