Nieuw woningbouwplan Van Schaikweg in Emmen

EMMEN - De gemeente Emmen heeft Geveke Bouw & Ontwikkeling uit Eelde geselecteerd voor de ontwikkeling van het terrein aan de Van Schaikweg, de voormalige brandweer-locatie in Emmen. Het woningbouwplan van Geveke bestaat uit ongeveer 30 energie neutrale koopwoningen in verschillende types met veel keuzevrijheid voor de kopers.


Wethouder Jisse Otter is zeer tevreden over de plannen van Geveke: “De gekozen materialen, de architectuur en de speelse opzet van de inrichting van het gebied maken het plan echt een aanwinst voor het centrum van Emmen. De woningen zijn duurzaam en kopers kunnen ze aanpassen aan hun eigen wensen. Daardoor zijn de woningen voor veel mensen interessant.”

Inpassing ondergrondse bunker
Een bijzonder element in het plan is de inpassing van de ondergrondse BB (Bescherming Bevolking) bunker. De bunker stamt uit de periode van de koude oorlog en is één van de best bewaard gebleven BB bunkers van Nederland. In de nieuwe plannen wordt het verouderde gebouw van de ambulancepost gesloopt en vervangen door een nieuwe entree met overkapping.

Aanbesteding
De gemeente Emmen heeft een opdracht uitgeschreven voor de ontwikkeling van de brandweerlocatie aan de Van Schaikweg. Van de inzendingen is het plan van Geveke Bouw & Ontwikkeling als beste gewaardeerd. Donderdag 12 april tekenen de gemeente Emmen en Geveke de koop-ontwikkelovereenkomst. Hierna wordt het plan verder uitgewerkt en de procedures gestart. Op een later moment volgen informatieavonden en de start van de verkoop.

Belangstellenden voor het project kunnen zich melden bij Geveke Bouw & Ontwikkeling via telefoon (050) 53 34 777. Na aanmelding worden de belangstellenden op de hoogte gehouden van de stand van zaken van het project.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda