Kinderen extra uitdagen in Plusgroep

EMMEN - Elke kind moet onderwijs krijgen, dat bij hem of haar past. Voor kinderen die meer uitdaging en verdieping nodig hebben, heeft Openbaar Onderwijs Emmen een speciale Plusgroep gestart. Twee middagen per week komen acht kinderen uit groep 5 tot en met 8 bij elkaar. Daar leren zij van elkaar en werken zij via diverse themaâ??s aan hun ontwikkeling. Wethouder Raymond Wanders was vanmiddag aanwezig bij de officiële opening, na een succesvolle proefperiode, van de Plusgroep.


De klas wordt begeleid door een gespecialiseerde leerkracht die de onderwijsbehoeften van de leerlingen begrijpt en het onderwijs daarop laat aansluiten. Op de andere schooltijden zijn de leerlingen op hun vertrouwde school en daarmee bij hun vriendjes en vriendinnetjes uit de buurt. Wethouder Wanders: “Ik vind het heel belangrijk dat alle kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen. Ook kinderen die heel snel en gemakkelijk leren. De Plusgroep is een hele goede aanvulling voor ze: ook dit is passend onderwijs.”

Ervaringen
De ervaringen met de Plusklas zijn tot nu toe veelbelovend. Leerkracht van de Plusgroep is Annika van der Weide: “Ik merk veel enthousiasme en vind het geweldig om met deze groep te werken. Mijn inzet is dat ze later op hun eigen niveau hun weg vinden in de maatschappij.” Eén van de ouders vult aan: “mijn zoon zat vorig jaar niet goed in zijn vel en wist niet waarom. Hij bleek heel intelligent te zijn en kwam in aanmerking voor de Plusgroep. Daar leert hij hoe hij moet plannen, leren en kan hij zijn creativiteit kwijt. Hij is weer vrolijk en vertelt honderduit als hij bij de Plusgroep is geweest. Een groot verschil met vorig jaar. Het is voor hem een hele mooie aanvulling.”

Momenteel bestaat de Plusgroep uit acht leerlingen en is er nog ruimte voor meer kinderen. De groep is bedoeld voor kinderen met een IQ van 130 en hoger (hoogbegaafd). Eigen motivatie van de leerling staat voorop.

Wethouder Wanders in gesprek met leerlingen van de Plusgroep. (Hansman Foto en Beeldwerk)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda