Aanpak Achterdiep en Beertaplein in Nieuw-Weerdinge

EMMEN - Naar verwachting start eind dit jaar de herinrichting van het Achterdiep en omgeving in Nieuw-Weerdinge. Daarnaast wordt eerder dit jaar het Beertaplein opgefrist. De twee projecten komen voort uit de vorig jaar vastgestelde Woon- en Leefbaarheidsvisie Nieuw-Weerdinge.

Samen met omwonenden en Plaatselijk Belang wordt het Achterdiep opnieuw ingericht. Daarnaast worden bijvoorbeeld op het Beertaplein bomen geplant en containers ondergronds gemaakt. Dit is een flinke verbetering voor beide gebieden.

Van woongebied naar groene ruimte
Aan het Achterdiep en in het gebied tussen de P. Beugelstraat, de J. Lokkerstraat en de H.E. Timmermanstraat, heeft woningcorporatie Lefier begin 2018 de laatste huurwoningen gesloopt. Na de sloop gebeurde er vervolgens niets met een deel van deze plek. Dit deel van het gebied wordt nu ingericht als openbare groene ruimte. Het moet een plek worden waar kinderen kunnen spelen en mensen elkaar kunnen ontmoeten. De gemeente heeft omwonenden inmiddels gevraagd mee te denken over de invulling van het gebied. De wegen rondom dit gebied worden aangepast, zodat de straatkolken weer gelijk liggen met de straat.

Verbetering uitstraling
Het Beertaplein is een centrale plek in het dorp. Om dit plein een betere uitstraling te geven, worden de plantenkooien en enkele versleten bankjes verwijderd. Ook wordt met het aanplanten van bomen de groenstructuur hersteld en worden de huidige containers vervangen door ondergrondse containers.

Woon- en Leefbaarheidsvisie
Met de acties uit de Woon- en Leefbaarheidsvisie moet Nieuw-Weerdinge niet alleen nu, maar ook in de toekomst een plek zijn waar inwoners prettig wonen, werken en recreëren. De aanpak van het Achterdiep en omgeving en het Beertaplein zijn twee onderdelen uit de visie van Nieuw-Weerdinge.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda