2.500m2 folie in vijvers Elkingeslag

EMMEN – Afgelopen donderdag haalde aannemer Avitec zijn kantoorpersoneel achter de bureaus vandaan om de nieuwe vijvers aan de Elkingeslag in Angelslo met 2.500m2 folie te bekleden. Ook wethouder René van der Weide was van de partij en trakteerde de harde werkers op een lekkere gevulde koek bij de koffie.


Naast het aanleggen van de twee vijvers, wordt ook de riolering in de Elkingeslag en omgeving vervangen. Er komt nieuwe bestrating, een stoep en de groenstrook wordt opnieuw aangelegd. Daarnaast krijgt de Elkingeslag ook nieuwe straatverlichting en worden extra parkeerplaatsen gerealiseerd.

Wethouder René van der Weide: “We willen voorkomen dat onze inwoners natte voeten krijgen bij zware regenbuien. Als we dan toch werken aan het riool, kunnen we ook meteen op straat wat opknappen. Zodat het niet alleen onder de grond goed functioneert, maar het er ook boven de grond weer goed uitziet. Door op deze manier werk met werk te maken, gaan we ook nog efficiënt om met het beschikbare geld”.

Wateroverlast
De omgeving van de Elkingeslag is een laaggelegen deel in de wijk Angelslo. Bij hevige regenbuien gebeurde het regelmatig dat de straten en de voortuinen onder water kwamen te staan doordat het riool de hoeveelheid water niet kon afvoeren. Aannemer Avitec legt, in opdracht van de gemeente Emmen, de vijvers aan. Hier wordt het overvloedige water opgevangen om daarna weer gereduceerd afgevoerd te worden. Door het aanleggen van de vijvers wordt de overlast aanzienlijk teruggedrongen.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda