Gemeentesecretaris verlaat gemeente Emmen

Ida Oostmeijer vertrekt naar de gemeente Hardenberg EMMEN - secretaris Ida Oostmeijer-Oosting vertrekt per 1 september aanstaande bij de gemeente Emmen. Ze gaat dan in dezelfde functie aan de slag bij de gemeente Hardenberg. Ida Oostmeijer heeft 4,5 jaar gewerkt in de gemeente Emmen. Dat was een intensieve periode: meerdere burgemeesterswisselingen, een ondergedoken wethouder en complexe projecten (Wildlands/Centrumvernieuwing Emmen) beheersten de agenda.


Het accent lag daarmee erg op de rol als secretaris van het college. Zij heeft ervoor gekozen nog een keer een loopbaanstap te maken, waarbij de focus weer komt te liggen op organisatieontwikkeling. Op dat terrein ligt bij de gemeente Hardenberg een grote uitdaging.

Ida Oostmeijer: “Voor mij is de functie van directeur/secretaris een wereldbaan de mooiste baan, die je kunt hebben: het beste van twee werelden komt daarin samen. Mijn liefde voor het P&O-vak, maar ook mijn belangstelling voor de politiek-bestuurlijke wereld. Voor mij is het belangrijk dat die twee werelden ook daadwerkelijk samenkomen. In Emmen is de balans wel heel erg verschoven naar de bestuurlijke kant. In Hardenberg hoop ik dat die balans er weer wat nadrukkelijker is”.

Burgemeester Eric van Oosterhout betreurt het vertrek van Ida Oostmeijer zeer, maar respecteert haar keuze. “We zijn haar veel dank verschuldigd en hebben respect voor haar persoonlijke motivatie om in Hardenberg aan de slag te gaan. Wij wensen haar daar veel succes en plezier toe!”

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda