Nieuwe lichtmasten aan de Boslaan

EMMEN - De Boslaan, tussen de kruising Boermarkeweg-Boslaan en Boslaan-Oranjelaan, is van maandag 9 tot en met dinsdag 17 maart afgesloten voor verkeer. Aanleiding hiervoor is het vervangen van de ruim 30 lichtmasten op dit traject. De stremming heeft o.a. als gevolg dat de parkeerplaatsen bij het bus- en treinstation niet kunnen worden gebruikt. We verwijzen reizigers naar de parkeerplaatsen aan de Burgemeester Tijmesstraat. Deze zijn te bereiken via de Oude Roswinkelerweg (zie ook bijgevoegde kaart).


Vervangen lichtmasten
Op het traject Houtweg-Boslaan-Wolfsbergenweg worden in totaal 241 lichtmasten en 63 armaturen vervangen. De lichtmasten op dit stukje Boslaan zijn de laatste in de rij. De nieuwe lichtmasten zijn voorzien van ledlampen. Bijzonder aan de gebruikte variant is dat, door middel van de spiegeltjes in de armaturen, de lichtstralen naar onze wens zijn aangepast. Hierdoor wordt nu ook het achterliggende fietspad aan de Houtweg en Boslaan goed verlicht.

Wethouder René van der Weide: “De oude lantaarnpalen waren toe aan vervanging. Met nieuwe technieken verlichten deze lichtmasten zowel de weg als het fietspad. Dat was een wens die we vaak hebben gehoord. We kunnen hiermee weer jaren vooruit”.

Alternatieve bus routes
Of deze stremming gevolgen heeft voor uw busreis van en naar het station, kunt u vinden op de website van Qbuzz: https://www.qbuzz.nl/gd/reis-plannen/omleidingen-en-verstoringen

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda