Toekomstig bewoners denken mee over Berkenhof

EMMEN - De kleur van de dakpannen, het soort dakbedekking, het soort gevelbekleding, de kleur van de stenen. De afgelopen periode hebben toekomstige bewoners van de Berkenhof en andere geïnteresseerden samen met de gemeente gewerkt aan nieuwe voorwaarden waar de te bouwen woningen aan moeten voldoen. Deze sluiten nu veel beter aan bij de wensen van deze tijd én van de toekomstige bewoners.


De verkoop van kavels naast het Zandgat van Jansen, in de wijk Emmerhout, lag al ruim tien jaar stil. De voorwaarden waar deze zestien woningen aan moeten voldoen, het zogenoemde beeldkwaliteitsplan, zijn al 13 jaar oud.

Nu de verkoop van kavels op deze plek weer aantrekt, kreeg de gemeente meerdere vragen om af te mogen wijken van de voorwaarden.

Daarom hebben de gemeente, ontwikkelaar Roelofs & Haase en makelaar Ten Wolde samen met toekomstig bewoners gesproken over het aanpassen van de voorwaarden. Het college heeft nu ingestemd met de voorgestelde nieuwe voorwaarden. De gemeenteraad neemt er in april een besluit over.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda