Initiatieven indienen voor de Waarderingsprijs 2021

EMMEN - Voor de tweede keer reikt de gemeente Emmen de Waarderingsprijs uit. Met deze prijs wil de gemeente inwoners belonen voor hun inzet voor hun dorp of wijk. Alle initiatieven/projecten die inwoners voor hun buurt hebben uitgevoerd in 2020 (of dat nog steeds doen), kunnen meedingen naar de prijs. Ideeën hiervoor kunnen tot en met 9 mei ingediend worden bij de gemeente.


De winnaar van vorig jaar, Biodiversiteit Oranjedorp.

Burgemeester Eric van Oosterhout: “Ik heb veel waardering voor die grote groep inwoners, die iets doet voor hun buurt of wijk. Met deze prijs willen we dat nog eens benadrukken. Vorig jaar hebben we de prijs voor het eerst uitgereikt. Uit de vijf genomineerde projecten werd Biodiversiteit Oranjedorp de winnaar. Er zijn overal mooie initiatieven, ook in coronatijd. Ik ben benieuwd wie de opvolger van Oranjedorp wordt.”

Hoe werkt het?
Elke inwoner van de gemeente Emmen kan een initiatief indienen t/m 9 mei 2021. Het initiatief mag een idee, plan of project uit eigen buurt zijn of uit een andere buurt binnen de gemeente Emmen. Uit de inzendingen selecteert de een jury een aantal initiatieven. Inwoners kunnen daarna stemmen. Het initiatief met de meeste stemmen wint de Waarderingsprijs en een cheque van € 1.000,-. De bekendmaking van de winnaar is op 6 juli 2021, tijdens de waarderingsavond voor Erkende Overlegpartners (onder voorbehoud i.v.m. de coronamaatregelen). Stemmen kan digitaal of op papier. Meer informatie staat op gemeente.emmen.nl/waarderingsprijs.

Voorwaarden

• Het moet gaan om een organisatie, groep of vereniging die actief is binnen de gemeente Emmen.

• Er werken vrijwilligers aan mee.

• Het heeft een maatschappelijk belang.

• Het idee, project of initiatief o vond plaats in 2020; o werd eventueel vóór 2020 gestart; o hoeft niet beëindigd te zijn in 2020.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda