Contouren nieuwe sporthal Emmer-Compascuum binnenkort zichtbaar

EMMER COMPASCUUM - Sinds maart dit jaar is Jansman Bouw bezig met graafwerkzaamheden en andere voorbereidingen op de locatie Abeln, waar de nieuwe sporthal gebouwd wordt. Het werk heeft even stil gelegen, maar op dit moment plaatsen ze het stalen geraamte en binnenkort de houten spanten, waardoor de contouren van nieuwe sporthal goed zichtbaar worden.


Duurzaam en modern
De nieuwe sporthal in Emmer-Compascuum wordt een moderne sportvoorziening en voldoet straks aan de NOC/NSF standaarden met een vaste zijtribune en een kantine. Aan de kant van het Hoofdkanaal komen appartementen, zodat ook van die kant een heel nieuw aanzicht ontstaat. AG Nova Architecten heeft het ontwerp gemaakt. De nieuwe, duurzame sporthal krijgt een moderne uitstraling door het gebruik van bamboe voor de gevels. Bovendien is de nieuwe sporthal straks volledig CO2 neutraal.

Leveringsproblemen
De bouwsector heeft veel te maken met leveringsproblemen, vooral bij staal. Ook Jansman Bouw heeft zes weken langer moeten wachten op het staal, maar zij zijn nu weer volop bezig. De houten spanten van maar liefst 28 meter liggen ook al op de bouw. Deze zijn met speciaal transsport uit Oostenrijk gekomen. Binnenkort is dus het complete geraamte klaar en zijn de contouren van de nieuwe sporthal te zien.

Prachtig centrum
Naast het bouwen van de sporthal, komen er aan de kant van het Hoofdkanaal ook nog appartementen. De gemeente gaat samen met ondernemers en bewoners een plan maken om het openbaar gebied in het centrum opnieuw in te richten. Wethouder René van der Weide is blij dat de bouw van de sporthal weer door kan gaan: “Het is uiteraard jammer dat de bouw van nieuwe sporthal ook last heeft van leveringsproblemen in de bouwsector. Maar gelukkig kunnen we nu weer verder. En als straks alles klaar is, kunnen de inwoners uit Emmer-Compascuum weer trots zijn op het prachtige, nieuwe centrum van Emmer-Compascuum.”

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda